Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Archived Discussions » Radeon Technical Support
Rage3D Subscribe FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Radeon Technical Support Radeon technical support forum for all Radeon products from the classic Radeon to the latest cutting edge family of graphics cards.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old Jul 9, 2002, 04:30 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
afinman
Newbie
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3
afinman is still being judged by the masses


Angry Brightness or lack thereof in quake3 and wolfenstein

PLEASE HELP! I have (of course) an ATI Radeon 8500 64Mb which was humming along nicely until I installed my old Voodoo3 so that I can have 2 monitors hooked up.
I installed the old voodoo as my 8500 only has DVI-D not DVI-I so it only has one analogue output which is a little annoying, but I did get it cheap.
My new monitor is an iiyama pro454 19" CRT
RTCWolfenstein is SOOO dark, its almost unplayable!
I've tried changing the Game Gamma value in the display settings, but nothing happens in the game and the brightness slider in the game has no effect
I did (temporarily have the same problem in quake3 which I just fixed - the brightness slider was on like zero for some reason.
Any suggestions would be welcome
Thanks
afinman is offline  
Old Jul 10, 2002, 04:39 PM   #2
KillerQ
Newbie
 
Join Date: May 2002
Posts: 23
KillerQ is still being judged by the masses


Default

I think that in the Wolfenstein`s ini file there is something like "IgnoreHardwareGamma 1" change it to 0 and the gamma slider will work.
KillerQ is offline  
Old Jul 10, 2002, 05:06 PM   #3
afinman
Newbie
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3
afinman is still being judged by the masses


Default

Tried that, found some info on rtcw.co.uk and it said about that sort of thing, but it all goes a little weird.

when doing /r_ignorehwgamma 0 the brightness level is still VERY weird and the ingame control disappears.
Even when its bright, it doesn't look right.
I've installed illustrator 9 and photoshop with adobe gamma, and also got a new monitor, but I could have sworn it all went funny after the monitor/addition of second graphics card.

Its really weird (I know I said that already) I can get the menus and the console drop down in the right brightness, but the game is pitch black. When I brighten the game, the menus look ridiculous and the console is practically unreadable.

Quake III was fine after I found the brightness bar and gave it a jiggle. I wonder what's wrong with wolfenstein.
afinman is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Jul 10, 2002, 08:07 PM   #4
hotzippers
Radeon R300
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond Hill, Ontario
Posts: 161
hotzippers is still being judged by the masses


Default

So you have two cards installed?? If so thats your issue
hotzippers is offline  
Old Jul 10, 2002, 10:45 PM   #5
Kilgor
Radeon R200
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 78
Kilgor is still being judged by the masses


Default

Try /r_overBrightBits 0. That should solve your problem.
Kilgor is offline  
Old Jul 11, 2002, 09:47 AM   #6
afinman
Newbie
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3
afinman is still being judged by the masses


Default

Thanks, the overbright thing's worked!
afinman is offline  
Old Sep 27, 2003, 04:37 PM   #7
dashrendar
Radeon Volcanic Islands
 
Join Date: Jun 2002
Location: United States USA
Posts: 3,544
dashrendar is still being judged by the masses


Default

One year, 2 months later...

In the *.cfg file, set ignorehwgamma to 0. The default is 1.
__________________
"The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." - Roger 'Verbal' Kint

System: CPU AMD Athlon 64 3200+ X2 (OC'ed to 2.5GHz) - Mobo MSI K8N Neo4 Platinum - PSU Seasonic M12 600W - Video eVGA e-GeForce 8800GTS - Memory 2 x 1GB Crucial Ballistix PC4000 - Monitor Dell 24" 2407WFP - Sound Creative Soundblaster X-Fi XtremeMusic - HD Maxtor Diamondmax 10 250GB - OS Windows XP SP2 (Dual Boot)

Founder/ Broadcaster/ Reviewer: CIN3MA.tv
dashrendar is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia Resolutions (or lack thereof) Auric Other Graphics Cards and 3D Technologies 6 Oct 25, 2006 05:35 PM
Article on GeForce FX AF (or lack thereof) SsP45 Other Graphics Cards and 3D Technologies 1 Jul 21, 2003 09:37 PM
Overclocking ( Lack thereof) Sky Luminaire General Hardware 3 Feb 16, 2003 06:07 PM
Brightness Problem (for lack of a better thing to call it) ^b0rG^ AMD Radeon Discussion and Support 1 Mar 31, 2001 07:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink