Rage3D Discussion Area

Rage3D Discussion Area (http://www.rage3d.com/board/index.php)
-   AMD Radeon Software Discussion and Support (http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Need Help Installing 3.5's (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33694181)

HEATLoE Jun 23, 2003 07:23 PM

Need Help Installing 3.5's
 
i've heard many mixed opninions on this topic. do i need to uninstall my old drivers first then install? my friend just installed right over his old drivers and BHD works fine. i posted in the 3.5 cat discussion numerous times, but everyone was too busy complaining. i want to upgrade because some BHD missions hang and Collin McRae Rally 3 demo hangs as soon as i get into a race w/ 9700 pro device driver failure message upon reboot.
here are my specs if they help:

P4 2.4Ghz
Radeon 9700 Pro 128mb
Catalyst 3.1
Direct X 9.0a

i should add, i hate uninstalling drivers, i've tried it 3times, and fcked up my old computer 3 times w/ the driver cleaner.

gibbonsl Jun 23, 2003 09:14 PM

i just installed over the 3.4

no problems yet

john19055 Jun 23, 2003 09:38 PM

I always uninstall though the controll pannel all the old drivers and then delete all the ATI stuff in the regedit and reboot and then I install the new driver and then the control pannel.

Vegie Jun 23, 2003 10:22 PM

this is a topic in this forum that explains it all :)

Clockwork Jun 23, 2003 11:48 PM

I do it this way every time (unless I am really ambitious and decide to reformat):

1)Uninstall Control Panel

2)Reboot

3)Uninstall Drivers

4)Reboot

5)Install new drivers

6)Reboot

7)Install new Control Panel

8)Reboot

9)Choose all my resoution/d3d/opengl settings

10)Reboot one final time.


It might be overkill rebooting so much, but I have never had a bad driver install this way.

Skynet Jun 24, 2003 12:27 AM

Clockwork is right, with the proceedure he outlines it will work perfectly every time.

HEATLoE Jun 24, 2003 07:14 AM

can you do a driver rollback if you unistall that? i figure that if in istall over and it doesnt work right, i can just roll back and be alright?

HEATLoE Jun 24, 2003 10:06 AM

anyone else install over their previous drivers?

Sunrise3500 Jun 24, 2003 10:24 AM

I uninstalled old control panel, uninstalled old display driver. rebooted. installed new display drvier. rebooted. installed control panel rebooted.

MS-DOS_5.0 Jun 24, 2003 10:34 AM

Unless you have been using some deep tweaker tool or unofficial driver package there's no problem what so ever in installing over a previous driver.

Wether it helps that game or not is an entirely different matter.

HEATLoE Jun 24, 2003 12:23 PM

ok, thx. i just have the factory installed Dell 3.1 cats in now. i didnt change any of it.


All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright 1998-2011 Rage3D.com