Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Apr 4, 2020, 08:00 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Capt. Picard
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Jul 2012
Location: South Africa Suff Africa
Posts: 2,321
Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'Capt. Picard once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default It maybe a stupid question ...

I've just formatted my PC and updated it to this very minute. I've got a Radeon RX 480 and Windows, through its update, also installed a driver for it (as it has all the previous times I formatted any PC).

My question is, is this enough?

Or should I download the Catalyst driver from the AMD website itself. Is the compatible driver through Windows updates also the "real" thing?

The reason I'm asking a supposedly stupid question, to me, is that I feel I should have asked this question yonks ago.
__________________
Day 7 without brandy and coke and I'm starting to lose hearing in my left eye.
Capt. Picard is offline   Reply With Quote
Old Apr 4, 2020, 09:16 AM   #2
metroidfox
dAMD fanATical nVidiot
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,623
metroidfox can beat 'Minesweeper' on any difficultymetroidfox can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

It's real. It may not be as up-to-date as the ones on AMD's website.
__________________
Quote:
Originally Posted by Koenig39
Okeh zhentlemain, we well commonce spe-cial operashun "Surraindair" at four-dirty. We well sneek pass dair defances wid our whayt flags held hagh!
Quote:
Originally Posted by Pr()ZaC
Spyre, I told you before! I won't let you have mensechs with metroidfox nor give you the secret address to the admins p0rn server! :drool:
Quote:
Originally Posted by Villainess
:lol: @ sig ............ now get me OUTTA THERE!! :mad:
metroidfox is offline   Reply With Quote
Old Apr 4, 2020, 01:49 PM   #3
Kombatant
K to the max!™
 
Join Date: Nov 2002
Location: Canada Scarborough
Posts: 17,217
Kombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwards


Subscriber
Default

It's real. It's usually an older version though, doesn't get updated that frequently, plus it doesn't contain all the added value features that Radeon Software provides.



So I'd suggest just to grab the latest version from amd.com
__________________
There is no spoon...
Kombatant is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Apr 10, 2020, 11:13 AM   #4
Sasquach
2/10 will not bang
 
Join Date: Jun 2000
Location: Canada Cowtown
Posts: 26,248
Sasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badgesSasquach doesn't need no stinkin' badges


Default

You usually let windows install the default drivers (yes its real) just get them working.

But unless the hardware predates win10 (in which case the drivers would be the latest), you still should go get the latest drivers from AMD.

Default drivers are usually not up to date and while they would run fine, usually you'll get way better performance with the ones from AMD website.

Applies to all hardware.

Its better than before where windows would just install "generic VGA driver" that doesnt do anything other than show the stuff on the screen.
__________________
------Squachbox 2.0------
Gigabyte 3D Aurora 570 full size aluminum chassis
PC Power & Cooling Silencer Quad Blue 750watt PSU
AMD Ryzen 5 2600X @ 3.6ghz
Asus Prime B450M A/CSM
2 x 8GB G-Skill DDR4 2666
Dell E2210 (22" widescreen) monitor + AMD Radeon R9 290
Seagate Barracuda 500gb 7200.12 SATA
Seagate Barracuda 2TB SATA
Sennheiser PC350 Xense edition headset
Sasquach is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
stupid fedex, stupid frys, stupid holiday traffic Mmm_Beefy Distributed Computing (Team Rage3D) 11 Dec 19, 2007 01:15 AM
Help with stupid question.... PhilT Off Topic Lounge 3 Jan 19, 2006 03:25 PM
Stupid Question Hannibal General Hardware 3 Sep 11, 2003 06:34 PM
OK a stupid question im sure compunoob General Hardware 2 Sep 25, 2002 02:28 PM
Stupid Question Helevitia Radeon Technical Support 3 Sep 15, 2002 11:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink