Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » CATALYST Drivers
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

CATALYST Drivers Discussion and Technical support forum for AMD's Catalyst Drivers. Please put Linux-specific driver posts and Remote Wonder discussion in their respective forums.

"
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Aug 6, 2008, 04:38 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
rflair
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 244
rflair is still being judged by the masses


Default Catalyst BETA 8.8 (8.54-080805n)

Drivers are dated 08/08/05



First of these are BEAT's, as such they may have some bugs, although I've played some games and they run fine, talk about them in this thread please.



Choose 'custom' when installing

http://rapidshare.com/files/138655128/Catalyst_8.54.rar

120 megs


The full package, for those having install problems with the small package, remember chose 'custom' install and select only CCC and display driver.

http://www.megaupload.com/?d=U7USVHPY

Last edited by rflair : Aug 21, 2008 at 08:29 AM.
rflair is offline   Reply With Quote
Old Aug 6, 2008, 04:51 PM   #2
Baaam
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 16
Baaam is still being judged by the masses


Default

Wanna see if these fix my blank screen with DVI problem in vista.

Thanks for sharing.

Last edited by Baaam : Aug 6, 2008 at 05:10 PM.
Baaam is offline   Reply With Quote
Old Aug 6, 2008, 07:38 PM   #3
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Thanks for taking the time to upload these rflair. I put the last two parts on for download now, and i'll get to have a play around later on.

Will post back if I noticed anything interesting. These have a newer OpenGL driver too right?
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Aug 6, 2008, 07:43 PM   #4
rflair
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 244
rflair is still being judged by the masses


Default

The OpenGL and D3D are newer.

It appears these are Vista 32 and 64 bit ONLY!

Sorry to XP people.

Last edited by rflair : Aug 6, 2008 at 08:16 PM.
rflair is offline   Reply With Quote
Old Aug 6, 2008, 09:24 PM   #5
spyre
ATI Beta Tester
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 18,372
spyre is still being judged by the masses


Default

This driver is missing a setting in the INF file for 48xx cards in regards to AA so its not going to let you enable AA correctly

HKR, "UMD",AntiAliasMapping_SET, %REG_SZ%, "0(0:0,1:0) 2(0:2,1:2) 4(0:4,1:4) 8(0:8,1:8,2:16)"

There may be other errors so use at your own risk.
__________________
I do NOT work for AMD/ATI!!!!
AMD/ATI Beta Tester

Last edited by spyre : Aug 6, 2008 at 09:27 PM.
spyre is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 04:27 AM   #6
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Where exactly in the INF do you place that string Spyre? Not worth testing without AA.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 05:32 AM   #7
rflair
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 244
rflair is still being judged by the masses


Default

AA is working in everything I tried, GRID, TF2, NFS:MW, Titan Quest and 3Dmark06. Will try some other games but so far so good, very good driver.

Powerplay seems to be working also, though I don't have the gear to test it, but my card seems to idle about 2c less then before.

Edit, I now tried every AA mode ATI offers and they all work on the 4800 series, this is under Vista x64.

Last edited by rflair : Aug 7, 2008 at 06:41 AM.
rflair is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 06:21 AM   #8
spyre
ATI Beta Tester
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 18,372
spyre is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by {WOR}lock View Post
Where exactly in the INF do you place that string Spyre? Not worth testing without AA.
You have to put it in the 7xx_software part of the inf (or whatever its called, I dont remember the exact name since I am at work) Should be easy enough to figure out. I should mention I was only checking the Vista X64 driver inf since thats what OS I use. The 32bit one may be ok.
__________________
I do NOT work for AMD/ATI!!!!
AMD/ATI Beta Tester
spyre is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 06:47 AM   #9
Hans
Radeon HD 6870
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 244
Hans is still being judged by the masses


Default

Thanks for sharing, rflair.

I've installed the 8.54 beta driver. Installation was trouble-free. I've added the missing AA line in the .ini before.

I've checked out CoJ DX10, Crysis DX10 and Vantage so far. Performance wise the 8.54 driver is in CoJ DX10 as fast as Cat 8.7 and up to 10% faster in Crysis and Vantage.

And the best of all: the flashing white dots in Crysis DX10 are gone.
__________________
Dual E8600 - X38 Mobo - Triple Crossfire 4870 - 4 GB RAM - Eizo S2431W - Vista 64-bit - Cat 9.7
Hans is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 08:45 AM   #10
badsykes
Exorcised 6950 in 6970
 
Join Date: May 2007
Location: Romania Romania, Constanta
Posts: 2,734
badsykes can beat 'Minesweeper' on any difficultybadsykes can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

This leaking thing is pretty good for ATI at some point..More people use beta drivers and more bugs discovered...
__________________
"It's easier to find the light when i'm sorounding by darkness...The light it's ME.Go toward it."
badsykes is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 09:40 AM   #11
Pepsin
bananed
 
Join Date: Jan 2001
Location: Sweden Sweden, Europe
Posts: 2,361
Pepsin is still being judged by the masses


Default

Just tried it - X-Plane seems to be working again but I'll do some more testing (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33929239).
__________________
"Son, no one gives a **** about all the things your cell phone does. You didn't invent it, you just bought it. Anybody can do that."
Pepsin is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 10:26 AM   #12
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Thanks for the help, I got the string figured out. Here's the section from CH_21649.INF if anyone else is game to try.

Quote:
[ati2mtag_R7X_SoftwareDeviceSettings]
HKR,, InstalledDisplayDrivers, %REG_MULTI_SZ%, atidxx32, atidxx64, atiumdag, atiumdva, atiumd64, atiumd6a, atitmm64
HKR,, GCOOPTION_DigitalCrtInfo, %REG_BINARY%, A3,38,61,C1,A3,38,61,B1
HKR,, GCORULE_FlickerWA, %REG_DWORD%, 1
HKR,, SMOOTHVISION_NAME, %REG_SZ%, "SMOOTHVISION HD"
HKR,, UserModeDriverName, %REG_MULTI_SZ%, atiumd64.dll, atidxx64.dll
HKR,, UserModeDriverNameWow, %REG_MULTI_SZ%, atiumdag.dll, atidxx32.dll
HKR, "UMD",GI_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR, "UMD",AreaAniso_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD\DXVA",ColorVibrance, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",ColorVibrance_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",ColorVibrance_DE_MIN, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",ColorVibrance_DE_MAX, %REG_SZ%, "100"
HKR, "UMD\DXVA",Fleshtone, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",Fleshtone_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",Fleshtone_DE_MIN, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",Fleshtone_DE_MAX, %REG_SZ%, "100"
HKR,, VIDEO_NAME_SUFFIX, %REG_SZ%, "Avivo(TM)"
HKR,, SameOnAllUsingStandardInVideoTheaterCloneMode, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD",ASTT_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",ASD_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR,, 3to2Pulldown_NA, %REG_SZ%, 0
HKR,, GI_NA, %REG_SZ%, 1
HKR,, AreaAniso_NA, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD",AntiAliasMapping_SET, %REG_SZ%, "0(0:0,1:0) 2(0:2,1:2) 4(0:4,1:4) 8(0:8,1:8,2:16)"
HKR,, AAF_NA, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD", AAF_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD", AAF_Value_SET, %REG_SZ%, "Box:0,Narrow-tent:1,Wide-tent:2,Edge-detect:3"
HKR, "UMD", AAF_Mapping_SET, %REG_SZ%, "0(Box:2,Narrow-tent:4,Wide-tent:6,Edge-detect:12) 2(Box:2,Narrow-tent:4,Wide-tent:6) 4(Box:4,Narrow-tent:6,Wide-tent:8,Edge-detect:12) 8(Box:8,Narrow-tent:12,Wide-tent:16,Edge-detect:24) 16(Box:16,Narrow-tent:24,Wide-tent:32)"
HKR, "UMD",ATMS_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR, "UMD",AAAMethod_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD\DXVA",Denoise, %REG_SZ%, "64"
HKR, "UMD\DXVA",Denoise_DEF, %REG_SZ%, "64"
HKR, "UMD\DXVA",Denoise_DE_MIN, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",Denoise_DE_MAX, %REG_SZ%, "100"
HKR, "UMD\DXVA",Detail, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",Detail_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",Detail_DE_MIN, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",Detail_DE_MAX, %REG_SZ%, "100"
HKR,, TemporalAAMultiplier_NA, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",Denoise_ENABLE_DEF, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",Detail_ENABLE_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",ColorVibrance_ENABLE_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",Fleshtone_ENABLE_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",DynamicContrast_ENABLE_DEF, %REG_SZ%, "0"
HKR,, Detail_NA, %REG_SZ%, "0"
HKR,, Denoise_NA, %REG_SZ%, "0"
HKR,, ColorVibrance_NA, %REG_SZ%, "0"
HKR,, Fleshtone_NA, %REG_SZ%, "0"
HKR, "UMD\DXVA",3to2Pulldown, %REG_SZ%, "1"
HKR, "UMD\DXVA",3to2Pulldown_DEF, %REG_SZ%, "1"
HKR,, 3to2Pulldown_NA, %REG_SZ%, "0"
HKR,, DALNonStandardModesBCD1, %REG_BINARY%,07,20,04,80,00,00,00,60,07,20,04,80,00,00,00,75,07,20,04,80,00,00,00,85,08,48,04,80,00, 00,00,60,08,48,04,80,00,00,00,75,08,48,04,80,00,00,00,85,12,80,07,20,00,00,00,60,12,80,07,20,00,00,0 0,75
HKR,, DALNonStandardModesBCD2, %REG_BINARY%,12,80,07,20,00,00,00,85,12,80,07,68,00,00,00,60,12,80,07,68,00,00,00,75,12,80,07,68,00, 00,00,85,12,80,08,00,00,00,00,00,12,80,09,00,00,00,00,60,13,60,07,68,00,00,00,60,13,60,07,68,00,00,0 0,75
HKR,, DALNonStandardModesBCD3, %REG_BINARY%,13,60,07,68,00,00,00,85,13,60,10,24,00,00,00,60,13,60,10,24,00,00,00,75,13,60,10,24,00, 00,00,85,14,40,09,00,00,00,00,60,16,80,10,50,00,00,00,00,19,20,10,80,00,00,00,30,19,20,10,80,00,00,0 0,85
HKR,, DALNonStandardModesBCD4, %REG_BINARY%,12,80,09,60,00,00,00,00,16,00,12,00,00,00,00,70,17,92,13,44,00,00,00,00,18,00,14,40,00, 00,00,00,18,56,13,92,00,00,00,00
HKR,, Gxo50HzTimingSupport, %REG_DWORD%, 1
HKR,, CVRULE_ENABLEPALTIMINGSUPPORT, %REG_DWORD%, 1
HKR,, EnableCrossFireAutoLink, %REG_DWORD%, 1
HKR,, Gxo24HzTimingSupport, %REG_DWORD%, 1
HKR, "UMD",Main3D_DEF, %REG_SZ%, 3
HKR, "UMD",AntiAlias_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR, "UMD",AntiAliasSamples_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",AnisoType_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",AnisoDegree_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",TextureOpt_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",TextureLod_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",TruformMode_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",VSyncControl_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR, "UMD",SwapEffect_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",TemporalAAMultiplier_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",ExportCompressedTex_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR, "UMD",PixelCenter_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",ForceZBufferDepth_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",EnableTripleBuffering_DEF, %REG_SZ%, 0
HKR, "UMD",CatalystAI_DEF, %REG_SZ%, 1
HKR,, ColourDesktopGamma_DEF, %REG_SZ%, "1.0 1.0 1.0"
HKR,, ColourDesktopBrightness_DEF, %REG_SZ%, "0 0 0"
HKR,, ColourDesktopContrast_DEF, %REG_SZ%, "1.0 1.0 1.0"
HKR,, ColourFullscreenGamma_DEF, %REG_SZ%, "1.0 1.0 1.0"
HKR,, ColourFullscreenBrightness_DEF, %REG_SZ%, "0 0 0"
HKR,, ColourFullscreenContrast_DEF, %REG_SZ%, "1.0 1.0 1.0"
HKR,, 3D_Refresh_Rate_Override_DEF, %REG_DWORD%, 0
HKR,, Display_Detection_DEF, %REG_DWORD%, 0
HKR,, Panning_Mode_DEF, %REG_DWORD%, 0
HKR,, Force_TV_Detection_DEF, %REG_DWORD%, 0
The bolded line is the one that Spyre pointed out was missing. Please correct me if I got this wrong by the way.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 10:57 AM   #13
rflair
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 244
rflair is still being judged by the masses


Default

I don't think anything has to be changed in the inf. Did Spyre actually try any games or anything because AA is working fine, all modes.
rflair is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 11:01 AM   #14
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Well either way, I added the line back and have tested Crysis and Unreal Tournament 3. Antialiasing is still working correctly. Crysis yet again is faster. Though by the looks it could be across the board for DX10. Oh and yay, no more white dots! Pretty much confirms Hans's experience so far.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 11:04 AM   #15
spyre
ATI Beta Tester
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 18,372
spyre is still being judged by the masses


Default

It does need to be changed or the AA modes are all greyed out. Although it only affects X2 cards and Crossfire'd cards I think.
__________________
I do NOT work for AMD/ATI!!!!
AMD/ATI Beta Tester

Last edited by spyre : Aug 7, 2008 at 11:10 AM.
spyre is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 11:15 AM   #16
rflair
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 244
rflair is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by spyre View Post
It does need to be changed or the AA modes are all greyed out.

Well no AA modes are grayed out for me and I didn't alter any inf.

I checked with some other people who have a 4870 installed (6 of them) and this driver and all modes of AA work for them also.

Edit, just saw your edit, maybe it is a crossfire thing then, good to know.
rflair is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 11:19 AM   #17
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Heh, what a dilemma, who's advice to follow, long term ATI beta tester who's probably already used this set of drivers already, or the awesome guy who keeps finding these fantastic leaks.

In all honesty adding the line hasn't seemed to have caused me any issues. So I would say it wouldn't hurt to do it anyway if your planning on testing these drivers out.

Last edited by {WOR}lock : Aug 7, 2008 at 11:30 AM.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 12:10 PM   #18
Skinner
tweaking for life.
 
Join Date: Jul 2000
Location: Netherlands Netherlands
Posts: 2,717
Skinner is still being judged by the masses


Default

Thanx guys, testing it out tonight
__________________
Schieten op de beesten.
Skinner is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 12:31 PM   #19
spyre
ATI Beta Tester
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 18,372
spyre is still being judged by the masses


Default

Like I said it only affects Crossfire users or X2 cards if you are lucky enough to have a 4870X2. It doesnt hurt to add the setting in there anyway even if you dont have such a card setup.
__________________
I do NOT work for AMD/ATI!!!!
AMD/ATI Beta Tester
spyre is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 04:48 PM   #20
Skinner
tweaking for life.
 
Join Date: Jul 2000
Location: Netherlands Netherlands
Posts: 2,717
Skinner is still being judged by the masses


Default

They're a tiny bit slower in COJdx10 and Crysis DX10 compared with 8.52.2, but the white dots are indeed fixed

CF-scaling is still quite bad with Crysis dx10 unfortunetly. Spyre, is there still hope? I read several times ATI is still not confident with the CF-perf , meaning they think it could be a bit better in the near future?
__________________
Schieten op de beesten.
Skinner is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 05:29 PM   #21
TB
Radeon HD 6870
 
Join Date: Nov 2000
Location: Erfurt, TH, Germany
Posts: 327
TB is still being judged by the masses


Default

performance is like the official 8.7, the previous beta were faster (tried crysis dx10).

Only issue so far, video(standard definition) deinterlacing is always using the "motion adaptive" algo, no more "vector adaptive" - the previous beta had deinterlacing disabled completely. White dots in crysis and the ping pong demo are gone. Furmark still has low fps.

tested on:
vista 32-bit, 4870 CF

Thomas
__________________
--------------------------------------------------------------------
Senior Editor - http://www.tommti-systems.com
TB is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 05:36 PM   #22
Gizmo
Radeon HD 6970
 
Join Date: Dec 2001
Location: U.K.
Posts: 605
Gizmo is still being judged by the masses


Default

Well back to 8.6 on my 4870 as FSX performance is in the toilet with both the 8.8 cat betas,8.6 is smooth in all but cloudy/overcast weather types where frames remain high but its stutter like crazy unless you cap ingame FPS but 8.7 & these last 2 8.8 beta's turn it into a stuttering mess with 6-12 fps....im thinking this might be linked to powerplay in some way

ive moniotred FSX's CPU/GPU utilization in 8.6 both CPU cores are 100% with GPU utilization between 30% & 98% (its a very cpu limited game) post 8.6 drivers i get 1 core that jumps between 0-50% the other @ 0% and GPU utilization at <10%

Something ATI is doing post 8.6 is really screwing up FSX not sure what it is but i really hope it gets fixed i had enought with Nv's ****ty driver support for this sim but sofar its almost like out of the frying pan into the fire....
Gizmo is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 06:12 PM   #23
fellix_bg
Don't lettuce on me!
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,222
fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'fellix_bg once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Quote:
Furmark still has low fps.
Rename the executable to something else and it will run at full speed, again.
Looks like the driver team has decided to put start-up detection for that benchmark, intentionally slowing it down, most probably due to its famous "overheating" application.

Last edited by fellix_bg : Aug 7, 2008 at 06:19 PM.
fellix_bg is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 06:24 PM   #24
AlexV
Rage3D Veteran
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,175
AlexV is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by fellix_bg View Post
Rename the executable to something else and it will run at full speed, again.
Looks like the driver team has decided to put start-up detection for that benchmark, intentionally slowing it down, most probably due to its famous "overheating" application.
Oddly enough, it still produces 100% GPU activity and the expected temperature increases even when non renamed. Should we look for 200% activity?300%? Honest question.
AlexV is offline   Reply With Quote
Old Aug 7, 2008, 08:06 PM   #25
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Anyone having CCC crashes at boot on these new ones? Not a big problem, as I can start it after the first instance crashes.

Also, what settings are you using for Crysis? For very high I was testing 1440x900 no AA.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 8, 2008, 02:55 AM   #26
magnusavr
ATI Radeon 6950
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 125
magnusavr is still being judged by the masses


Default

Anyone tried the ATI Media Center? Is it a full blown blu-ray/hd-dvd application?
magnusavr is offline   Reply With Quote
Old Aug 8, 2008, 01:01 PM   #27
NissanNazi
Needs more boost!
 
Join Date: Oct 2002
Location: United States Tucson, AZ
Posts: 3,852
NissanNazi is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Gizmo View Post
Well back to 8.6 on my 4870 as FSX performance is in the toilet with both the 8.8 cat betas,8.6 is smooth in all but cloudy/overcast weather types where frames remain high but its stutter like crazy unless you cap ingame FPS but 8.7 & these last 2 8.8 beta's turn it into a stuttering mess with 6-12 fps....im thinking this might be linked to powerplay in some way

ive moniotred FSX's CPU/GPU utilization in 8.6 both CPU cores are 100% with GPU utilization between 30% & 98% (its a very cpu limited game) post 8.6 drivers i get 1 core that jumps between 0-50% the other @ 0% and GPU utilization at <10%

Something ATI is doing post 8.6 is really screwing up FSX not sure what it is but i really hope it gets fixed i had enought with Nv's ****ty driver support for this sim but sofar its almost like out of the frying pan into the fire....

Thanks for posting this I was kind of concerned about my FSX performance on my PC. I was using an 8600gt and had no problems running FSX on fairly high settings. After upgrading to my 4850 and using 8.8's it seems to run way worse. I'll try to swap to the 8.6's when I get home.
__________________

NissanNazi is offline   Reply With Quote
Old Aug 8, 2008, 01:44 PM   #28
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Well I found a deal breaking bug with this set. The automatic fan control is not working for my second card bringing it to temperatures that aren't safe. Back to the old set for me.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Old Aug 8, 2008, 03:14 PM   #29
badsykes
Exorcised 6950 in 6970
 
Join Date: May 2007
Location: Romania Romania, Constanta
Posts: 2,734
badsykes can beat 'Minesweeper' on any difficultybadsykes can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Quote:
Originally Posted by {WOR}lock View Post
Well I found a deal breaking bug with this set. The automatic fan control is not working for my second card bringing it to temperatures that aren't safe. Back to the old set for me.
Why you don't edit the bios and stop changing drivers for fan sake?
It will take less than 5 minutes to make the modification.The Windowns flash program from techpowerup is working great with 4850.I already flashed mine and put fan at 70% minimum (I have Accelero 2900)
__________________
"It's easier to find the light when i'm sorounding by darkness...The light it's ME.Go toward it."
badsykes is offline   Reply With Quote
Old Aug 8, 2008, 03:30 PM   #30
{WOR}lock
Reformed Dweller
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia Western Australia
Posts: 1,650
{WOR}lock is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by badsykes View Post
Why you don't edit the bios and stop changing drivers for fan sake?
It will take less than 5 minutes to make the modification.The Windowns flash program from techpowerup is working great with 4850.I already flashed mine and put fan at 70% minimum (I have Accelero 2900)
I just decided that they were a little too raw for multi-card setups at this stage. It was nice having the white-dot fix but i'm fine with the 8.52-2's for now.

Just thought I let people know that the issue does happen, and maybe they can use your advice to work around the problem if they want to keep using them.
{WOR}lock is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are the Catalyst beta testers/AMD Blind? - Catalyst 10.10 pink tint Broken Hope CATALYST Drivers 65 Nov 21, 2010 10:43 AM
Catalyst 10.5 beta? Ulysses 31 CATALYST Drivers 110 May 22, 2010 11:33 AM
Catalyst Driver Version (8.54-080805n) rflair CATALYST Drivers 6 Aug 6, 2008 04:40 PM
Windows XP x64 Beta 1421 has Catalyst 5.2 Beta NickE CATALYST Drivers 10 Feb 6, 2005 10:16 AM
Catalyst 3.5 beta is out??? Mark_fox CATALYST Drivers 98 Jun 19, 2003 12:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:04 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink