Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Feb 24, 2005, 07:18 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Draeon
.
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 45
Draeon is still being judged by the masses


Lightbulb Fix for hibernate/suspend problem

I've seen various posts from people having problems after returning from hibernate (suspend to disk) or standby (suspend to ram) with Catalyst 4.8 or later. The problem being either the screen staying black, or garbled with artifacts.

It seems this is not a bug in the Catalyst drivers but is caused by Atitool. See also this bugreport which describes the problem well. The good news is that the problem will be fixed in the next version of Atitool 0.0.24.

So if you have this hibernate/suspend problem and if you are using Atitool, try to disable 'Load on Windows Startup", then reboot and see if that solved the problem. If so, disable Atitool and wait for the next version of Atitool to be released.

Or you could download and use Atitool 0.0.24 beta (now beta2). I had no problems with it but it's beta so use at your own risk! The latest beta can be downloaded here. You need to register before you can download it.

Please post your results so everyone can learn from it.
Draeon is offline   Reply With Quote
Old Sep 2, 2006, 04:15 AM   #2
B.Money
Radeon R420
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 201
B.Money is still being judged by the masses


Default

iv been habing tons and tons of problems w/ standby and i have atitool installed but its not selected on startup.. could just having it installed be causing me problems??
__________________

B.Money is offline   Reply With Quote
Old Sep 2, 2006, 04:57 PM   #3
Draeon
.
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 45
Draeon is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by B.Money View Post
iv been habing tons and tons of problems w/ standby and i have atitool installed but its not selected on startup.. could just having it installed be causing me problems??

No. Just having it installed on your harddisk can not cause it.
I dont know what causes your problems. but you can at least take this of your list of possible causes.
Draeon is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Sep 2, 2006, 08:35 PM   #4
B.Money
Radeon R420
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 201
B.Money is still being judged by the masses


Default

lol greeeaaat i was hoping i would get lucky lol
__________________

B.Money is offline   Reply With Quote
Old Sep 6, 2006, 09:06 AM   #5
Auric
Bananad
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,470
Auric is still being judged by the masses


Default

I don't use hibernate and never had a problem with suspend to RAM until 6.7 which puts the display into a sleep it will not recover from while the PC continues running. The defect remains in 6.8, thus rendering the driver unusable. Indeed, due to other severe defects I'm stuck back at 6.2 anyway; 6.3 "introduced" non-functional Video-In on X800XL VIVO and for all I know all such Rage Theater 200 equipped cards. Of course, even 6.2 has its TVO problems going all the way back to 5.2. Catalyst = Crapalyst.
__________________
Look on the bright side, one day our sun will supernova red giant and this won't even be a memory.
Auric is offline   Reply With Quote
Old Sep 28, 2006, 01:20 PM   #6
micjustmic
Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1
micjustmic is still being judged by the masses


Default

I too am having problems with all drivers 6.7 and up. Black screen after sleep/hibernate. 6.6 works just fine.

I've never had Atitool installed, nor any other software like this installed. Just the ATi drivers and CCC

ATi X700 Pro.

Mic
micjustmic is offline   Reply With Quote
Old Sep 28, 2006, 03:01 PM   #7
Sharkfood
Radeon Caribbean Islands
 
Join Date: Nov 2001
Location: United States Bay Area, California
Posts: 4,575
Sharkfood is still being judged by the masses


Default

I'm having no problems with Standby (not hibernate) on most of my systems, but the WDM drivers audio stops working on return for my AIW's. I've had no issues with 6.5->6.9 with Standby.

My GF's PC does have problems with Standby though, but I'm still diagnosing if it's something I'm doing wrong or hardware/mainboard related. Her's never comes out of Standby. Monitor and PC go to sleep.. green power light blinks.. but hitting keyboard, mouse, everything... never wakes up. Need to hit reset.
(Keyboard is PS2 so it's not a simple USB/S3 issue).
__________________
Asus P5K Deluxe/WiFi, Q9550, 4GB DDR2-1066, Windows 7 64-bit, Sapphire 6970.

Don't spread my wealth, spread my work ethic.
3/21/2010 - R.I.P. Freedom, Democracy, America
Sharkfood is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wake PC from suspend hibernate standby melty Remote Wonder and Plug-In Discussion 1 Apr 29, 2007 04:19 PM
Help, Wierd Problem, ATI AIW 9600XT = NO Suspend DigitalOv General Hardware 0 Feb 5, 2007 06:47 PM
MMC vs hibernate = don't mix MoFoQ AIW / Multimedia Discussion and Technical Support 5 Jan 6, 2003 03:53 PM
AIW WDM & hibernate Buratino AIW / Multimedia Discussion and Technical Support 0 Sep 6, 2002 04:07 AM
Can't hibernate jcoquillon Radeon Technical Support 13 Jun 21, 2001 02:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink