Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Archived Discussions » Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking Discuss Radeon tweaking, modding, and overclocking practices. Want to post your benchmarks scores? This is the place!

 
 
Thread Tools Display Modes
Old Jul 16, 2005, 08:25 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
CaliforniaRaisin
Radeon R200
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 72
CaliforniaRaisin is still being judged by the masses


Default 3Dmark05 score, it's my CPU right?

__________________
P4 2.4GHz @ 533MHz FSB Northwood
Thermaltake Spark 7+/Arctic Silver 5
intel 845PE

All In Wonder X800XT
1GB Corsair XMS DDR333 CAS2
200GB WD Caviar 8MB cache
Pioneer DVR-108 4x DVD+/-RW
CaliforniaRaisin is offline  
Old Jul 17, 2005, 04:25 AM   #2
ShaidarHaran
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Mar 2001
Location: United States twin cities
Posts: 24,941
ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

I would say that CPU's definitely holding you back. If it's gaming you're worried about it's A64 you should have. I have a P4 system and an A64 system, the A64 cost me all of $300 more but is so much faster it's not even funny. I score 5300+ in 3dmark05 and that's with an X800 XL @ 410/540 and an A64 Winnie @ 2.43GHz(270HTx9).
If going AMD is not an option for you and you want to reuse your mobo, then I'm afraid the Northwood 3.06GHz P4 would be the fastest CPU you could use with a max FSB of 533MHz.
ShaidarHaran is offline  
Old Jul 17, 2005, 05:42 AM   #3
CaliforniaRaisin
Radeon R200
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 72
CaliforniaRaisin is still being judged by the masses


Default

yea i considered that but they cost $250 now. :|

oh well. it's not a bad score, better than the ti4200 it replaced lol.
__________________
P4 2.4GHz @ 533MHz FSB Northwood
Thermaltake Spark 7+/Arctic Silver 5
intel 845PE

All In Wonder X800XT
1GB Corsair XMS DDR333 CAS2
200GB WD Caviar 8MB cache
Pioneer DVR-108 4x DVD+/-RW
CaliforniaRaisin is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Jul 17, 2005, 05:55 AM   #4
CactusClown
#endif
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary Hungary
Posts: 683
CactusClown is still being judged by the masses


Default

I don't think it's your CPU. 3DMark 2005 is not mutch affected by the CPU.

Which Catalyst do you have installed? What settings did you use when testing (v-sync off, AA and AF on app. preference; i.e. default driver settings)?

45xx points seems a bit low for an X800XT. Last time I've tested (after installing Catalyst 5.7), I've got 4740 with the system in my sig, the X800 pro was not overclocked.

edit: I just noticed my sig says my CPU is at 11*200. It's on 10*200.
__________________
Athlon 64 3200+ (@2400) | AC Freezer 64 | Asus A8N-SLI SE | Zalman ZM-NBF47 | 2*512 MB DDR400 Hynix+Samsung (dual channel, 2.5-3-3-8, 1T) | Inno3D GeForce 7600 GST 256MB| Primecooler VGAHG1 Cu | LG F700B | PSU: 450W Chieftec | Audigy1 | 80G Maxtor | 160G Seagate | NEC 2510A

S3 Virge -> Voodoo1 -> TNT2 -> GF2 MX400 -> GF3 Ti200 -> 9600XT -> [email protected] -> GF4 MX420 -> GF 7600 GST
CactusClown is offline  
Old Jul 17, 2005, 02:42 PM   #5
ShaidarHaran
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Mar 2001
Location: United States twin cities
Posts: 24,941
ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Quote:
Originally Posted by CactusClown
I don't think it's your CPU. 3DMark 2005 is not mutch affected by the CPU.

Which Catalyst do you have installed? What settings did you use when testing (v-sync off, AA and AF on app. preference; i.e. default driver settings)?

45xx points seems a bit low for an X800XT. Last time I've tested (after installing Catalyst 5.7), I've got 4740 with the system in my sig, the X800 pro was not overclocked.

edit: I just noticed my sig says my CPU is at 11*200. It's on 10*200.
Did you read my post? 4560 points is very low for an X800 XT. I score higher with an X800 XL with a negligble o/c.
ShaidarHaran is offline  
Old Jul 17, 2005, 08:15 PM   #6
CaliforniaRaisin
Radeon R200
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 72
CaliforniaRaisin is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by CactusClown
I don't think it's your CPU. 3DMark 2005 is not mutch affected by the CPU.

Which Catalyst do you have installed? What settings did you use when testing (v-sync off, AA and AF on app. preference; i.e. default driver settings)?

45xx points seems a bit low for an X800XT. Last time I've tested (after installing Catalyst 5.7), I've got 4740 with the system in my sig, the X800 pro was not overclocked.

edit: I just noticed my sig says my CPU is at 11*200. It's on 10*200.
hmm now im perplexed. i thought it had to do w/ cpu since in the screenshot i posted it says CPU score 2333, but then the 3dMark05 score is seperate at 4562.

as for filtering vsync and all that, just look at my screenshot. im using the free version of 3dMark05, no options there's only 1 way to run it.
__________________
P4 2.4GHz @ 533MHz FSB Northwood
Thermaltake Spark 7+/Arctic Silver 5
intel 845PE

All In Wonder X800XT
1GB Corsair XMS DDR333 CAS2
200GB WD Caviar 8MB cache
Pioneer DVR-108 4x DVD+/-RW

Last edited by CaliforniaRaisin : Jul 17, 2005 at 08:18 PM.
CaliforniaRaisin is offline  
Old Jul 17, 2005, 08:33 PM   #7
ShaidarHaran
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Mar 2001
Location: United States twin cities
Posts: 24,941
ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Quote:
Originally Posted by CaliforniaRaisin
hmm now im perplexed. i thought it had to do w/ cpu since in the screenshot i posted it says CPU score 2333, but then the 3dMark05 score is seperate at 4562.

as for filtering vsync and all that, just look at my screenshot. im using the free version of 3dMark05, no options there's only 1 way to run it.
Ach! Don't listen to that guy, he doesn't know what he's talking about. It's quite obvious that your cpu is the limitation. Think about it, I have a faster CPU but a slower video card, but I get a higher score than you. What's the obvious difference? CPU speed.
ShaidarHaran is offline  
Old Jul 18, 2005, 12:48 AM   #8
CactusClown
#endif
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary Hungary
Posts: 683
CactusClown is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by CaliforniaRaisin
hmm now im perplexed. i thought it had to do w/ cpu since in the screenshot i posted it says CPU score 2333, but then the 3dMark05 score is seperate at 4562.

as for filtering vsync and all that, just look at my screenshot. im using the free version of 3dMark05, no options there's only 1 way to run it.
I didn't mean the settings in 3DMark, but in the Catalyst control panel (or control center).
__________________
Athlon 64 3200+ (@2400) | AC Freezer 64 | Asus A8N-SLI SE | Zalman ZM-NBF47 | 2*512 MB DDR400 Hynix+Samsung (dual channel, 2.5-3-3-8, 1T) | Inno3D GeForce 7600 GST 256MB| Primecooler VGAHG1 Cu | LG F700B | PSU: 450W Chieftec | Audigy1 | 80G Maxtor | 160G Seagate | NEC 2510A

S3 Virge -> Voodoo1 -> TNT2 -> GF2 MX400 -> GF3 Ti200 -> 9600XT -> [email protected] -> GF4 MX420 -> GF 7600 GST
CactusClown is offline  
Old Jul 18, 2005, 12:54 AM   #9
CactusClown
#endif
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary Hungary
Posts: 683
CactusClown is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by ShaidarHaran
Ach! Don't listen to that guy, he doesn't know what he's talking about. It's quite obvious that your cpu is the limitation. Think about it, I have a faster CPU but a slower video card, but I get a higher score than you. What's the obvious difference? CPU speed.
What's your problem with me? I was just recommending him to check his Catalyst driverr settings... It may be worth a try before getting new hardware.

His CPU is a limitation for games, but I highly doubt that it would cause mutch lower score in 3DMark 2005 (not counting the CPU score which is obviously low).
__________________
Athlon 64 3200+ (@2400) | AC Freezer 64 | Asus A8N-SLI SE | Zalman ZM-NBF47 | 2*512 MB DDR400 Hynix+Samsung (dual channel, 2.5-3-3-8, 1T) | Inno3D GeForce 7600 GST 256MB| Primecooler VGAHG1 Cu | LG F700B | PSU: 450W Chieftec | Audigy1 | 80G Maxtor | 160G Seagate | NEC 2510A

S3 Virge -> Voodoo1 -> TNT2 -> GF2 MX400 -> GF3 Ti200 -> 9600XT -> [email protected] -> GF4 MX420 -> GF 7600 GST
CactusClown is offline  
Old Jul 18, 2005, 06:47 AM   #10
CaliforniaRaisin
Radeon R200
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 72
CaliforniaRaisin is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by CactusClown
I didn't mean the settings in 3DMark, but in the Catalyst control panel (or control center).
im using just plain old control panel cats. 5.7

have it set at "balanced" which i think means all the AA/AF is application controled. so no forced filtering when i ran it.
__________________
P4 2.4GHz @ 533MHz FSB Northwood
Thermaltake Spark 7+/Arctic Silver 5
intel 845PE

All In Wonder X800XT
1GB Corsair XMS DDR333 CAS2
200GB WD Caviar 8MB cache
Pioneer DVR-108 4x DVD+/-RW
CaliforniaRaisin is offline  
Old Jul 18, 2005, 10:04 AM   #11
ShaidarHaran
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Mar 2001
Location: United States twin cities
Posts: 24,941
ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Quote:
Originally Posted by CactusClown
What's your problem with me? I was just recommending him to check his Catalyst driverr settings... It may be worth a try before getting new hardware.

His CPU is a limitation for games, but I highly doubt that it would cause mutch lower score in 3DMark 2005 (not counting the CPU score which is obviously low).
I don't have a problem with you, just stating the obvious. A 2.4GHz Northwood B P4 isn't exactly pumping out the fps like my 2.4GHz+ A64 Winnie
ShaidarHaran is offline  
Old Jul 18, 2005, 02:33 PM   #12
Dr. Zhivago
Sound: Serious Business
 
Join Date: Feb 2003
Location: United States Oregon
Posts: 8,239
Dr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwardsDr. Zhivago can recite pi backwards


Default

Hell, my main system scores 5564 in 3DMark05 and I paid a lot less for my hardware than either of you.

Seriously though, Shaidar's right. That speed and core of the P4 is the reason for the low score.

Peace.
__________________


Bedroom PC - Gigabyte GA-970A-UD3 - AMD 1100T @3.7/4GHz - H50 - 8GB DDR3-1600 - HD 7870 OC - Samsung 840 250GB - WD 640GB Blue - Xonar DX - LG BDROM - Logitech 6110 - TT Volos - Antec 900 - CM 500W PSU - Samsung 32" HDTV - Onkyo TX-SR606 - BIC L/R & MTX Surround Speakers - Mission C70 Center - Sony 10" Sub - Windows 7 Ultimate 64Bit

HTPC - Gigabyte GA-890GPA~UD3H - AthlonII X4 630 - HD6450 - 8GB DDR3-1333 - WD 500GB Black - WD 640GB Green - WD 2TB Green - LG BDROM - Ceton InfiniTV 4 w/ MCE Remote - Logitech MX5000 Laser Desktop - Corsair 450W - Silverstone LC10B-E - Sharp Aquos 46" HDTV - Onkyo TX-SR606 - PE 15" Sub - Classic Mission Speakers - Windows 7 Ultimate 64Bit

Office PC - Gigabyte GA-Z77X-UD3H - Intel 3570K - 16GB DDR3-1866 - HD 7950 FLEX - Samsung 840 250GB - WD 500GB Blue - WD 1TB Black - Xonar DX - Corsair 600W PSU - Antec ON1E - Logitech G5 - Logitech USB Media KB - AOC 23" LCD - Creative Inspire 2.1 - Windows 10 Pro 64Bit

5x Presentation Machines - Gigabyte GA-990XA-UD3 - FX-8350 w/ FX WC - 8GB DDR3-1600 - 5870 or 7870 Eyefinity 6 - 2x Samsung 840 EVO 120GB - WD 500GB Black - DVDRW - Cooler Master Sileo 500 - 600W PSU - Windows 7 Ultimate 64 Bit - Office 2010 Pro
Dr. Zhivago is offline  
Old Jul 18, 2005, 03:20 PM   #13
ShaidarHaran
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Mar 2001
Location: United States twin cities
Posts: 24,941
ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'ShaidarHaran once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Quote:
Originally Posted by Dr. Zhivago
Hell, my main system scores 5564 in 3DMark05 and I paid a lot less for my hardware than either of you.
I paid wholesale cost for all my parts, so I built my A64 rig for pretty darn cheap...
Besides, I've got 2GB RAM (dual-channel running @220MHz/440 effective DDR) and 2x WD Caviar 200GB SATA HDs in a RAID 0 array I'll take 200 points less than you in 3dmark05, considering my GPU is clocked @ "only" 410MHz w/a mem speed of 540.
ShaidarHaran is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3dmark05 score vgame64 Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking 4 Jan 14, 2006 07:52 AM
3dMark05 score Guts Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking 5 Mar 2, 2005 12:25 AM
Low Score in 3DMARK05 ? OrangeC4 Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking 4 Feb 21, 2005 08:15 AM
3DMark05 Score... RobHague Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking 0 Dec 16, 2004 09:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink