Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jan 21, 2020, 10:25 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 13,734
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 Optional

Support For:
  • Radeon RX 5600 XT

Fixed Issues:
  • An intermittent black screen or loss of display may occur when performing parallel actions such as web browsing, gaming or watching video.
  • A limited number of games such as Nioh™, Dragon Quest Builders 2™, WWE™2K20, Dead or Alive 6™ and Atelier Ryza™ may crash or fail to launch.
  • Wolfenstein™ 2: The New Colossus is not detected in Radeon Software games manager.
  • Text overflow in some UI boxes or toast messages may be experienced in some language localizations.
  • Fan Tuning may change back to the default state when switching between available GPUs.
  • Copy text options are not available in the display specs table for Radeon Software.
  • An intermittent black screen or loss of display may occur when the system is left idle at desktop.
  • Factory Reset install may keep previously configured Radeon Software game profiles. This can cause mismatch between global graphics settings and per profile settings.

Known Issues:
  • Grand Theft Auto™ 5 may experience a system hang or black screen at launch, when opening Radeon Overlay while in game, or after performing a task switch while in game.
  • Audio may intermittently be missing from Radeon ReLive recordings near the end of recorded clips.
  • Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
  • Multiple games may have very dark or very bright graphics in game when HDR is enabled in Windows®.
  • Radeon Anti-Lag enable and disable beep notifications may be played in error when individually pressing keys assigned to the hotkey.
  • The Radeon Software Overlay hotkey notification may sometimes be displayed during video playback in web browsers or launching some video player applications.
  • Integer Scaling option is not showing up or available on some Windows®7 system configurations.
  • Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep its previously set size when opened.
  • Some Vulkan® gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
  • Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.

https://www.amd.com/en/support/kb/re...rad-win-20-1-3
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Old Jan 21, 2020, 10:28 AM   #2
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 13,734
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default

Can I has telemetry not harvest my data when i opt out now plz. I wanna move off of 19.11.3 and into this new hotness now.

Plz AMD !_!
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Old Jan 21, 2020, 12:55 PM   #3
Kombatant
K to the max!™
 
Join Date: Nov 2002
Location: Canada Scarborough
Posts: 17,201
Kombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwards


Subscriber
Default

Seyji, what do you mean by that? Telemetry works even when you opt out?
__________________
There is no spoon...
Kombatant is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Jan 21, 2020, 04:23 PM   #4
nutcrackr
OT Moderator
 
Join Date: Aug 2003
Location: Australia over the rainbow, way up high
Posts: 15,463
nutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single bound


Default

So I've been using these new drivers for a while and they seem to work fine in games. I like the new interface.

BUT I get these really bizarre issues with Firefox in which parts of websites go BLACK or DISAPPEAR. Now I'm not sure if it's firefox or these drivers, but it only started happening after putting the 2020 drivers on. It only happens maybe once per hour and is quickly fixed by just scrolling the page again. It's almost like it resets the viewport/dom or something. It doesn't happen to the whole screen, just the contents of the web page.
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old Jan 21, 2020, 05:02 PM   #5
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 13,734
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default

Quote:
Originally Posted by Kombatant View Post
Seyji, what do you mean by that? Telemetry works even when you opt out?
Yep since 19.12.1

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=34050482

I opt out at the end of the driver install and it still sending tons of data to AMD.

I've clean installed with both ddu and with amd driver installer factory reset and each time after a couple reboots its back to sending data to AMD or wherever it sends data to.

It uses up to 8% of my cpu cycles and around 8 to 9 mbps.

Back in december before I caught on to what was happening it has sent AMD 465GB of data.

I drop back to 19.11.3 and everything is fine.
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Old Jan 21, 2020, 08:48 PM   #6
Kombatant
K to the max!™
 
Join Date: Nov 2002
Location: Canada Scarborough
Posts: 17,201
Kombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwards


Subscriber
Default

Quote:
Originally Posted by Seyiji View Post
Yep since 19.12.1

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=34050482

I opt out at the end of the driver install and it still sending tons of data to AMD.

I've clean installed with both ddu and with amd driver installer factory reset and each time after a couple reboots its back to sending data to AMD or wherever it sends data to.

It uses up to 8% of my cpu cycles and around 8 to 9 mbps.

Back in december before I caught on to what was happening it has sent AMD 465GB of data.

I drop back to 19.11.3 and everything is fine.
There is zero way AMD is getting 465GB of data from you. There's a bug in there somewhere. Are you sure this data goes to an amd website, have you tracked it?
__________________
There is no spoon...
Kombatant is offline   Reply With Quote
Old Jan 21, 2020, 09:23 PM   #7
_mulder
Radeon R100
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada Georgetown
Posts: 44
_mulder is still being judged by the masses


Default

Had some fun hunting the language setting as for whatever reason, it was set to Cestina after the install.

Looks like I was not the only one who got that weird bug... But figured it out with some trials and errors
_mulder is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2020, 10:01 AM   #8
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 13,734
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default

Quote:
Originally Posted by Kombatant View Post
There is zero way AMD is getting 465GB of data from you. There's a bug in there somewhere. Are you sure this data goes to an amd website, have you tracked it?
I don't remember the specific ipv4 address it was going to but it started with 90 something. Maybe 93 or 94.

All I know is the data stops when I end task on the RadeonSoftware.exe or i go back to 19.11.3.

I've scanned my computer and checked for malware and nothing comes up.

EDIT: Found the ip in my chat log with a friend.

23.194.117.147
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.3 Optional Falck AMD Radeon Software Discussion and Support 5 Dec 2, 2019 08:08 PM
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.1 Optional Seyiji AMD Radeon Software Discussion and Support 1 Nov 17, 2019 10:40 AM
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.2 optional pax AMD Radeon Software Discussion and Support 0 Nov 14, 2019 05:46 PM
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.10.1 Optional Falck AMD Radeon Software Discussion and Support 1 Oct 18, 2019 07:03 AM
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.7.3 Optional Falck AMD Radeon Software Discussion and Support 4 Jul 27, 2019 11:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:57 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink