Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Gaming and Computing Forums » Console Gaming
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Console Gaming A place to discuss our favourite past and present gaming consoles. Talk about your favorite games, get nostalgic and share tips and strategies.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Apr 2, 2018, 12:28 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
borat
Radeon R700
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 777
borat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default Did anyone try XCOM, XCOM 2 or Pillars on console?

Or on ios?

I recently played XCOM (EU and EW) and I'm playing Pillars on PC, and I've always been curious as to how they work with a gamepad or on an ipad in the case of XCOM.

XCOM seems like it'd be fine, and I wouldn't be surprised if they simplified the game partially for this reason, but Pillars? That sounds daunting on a gamepad....
borat is offline   Reply With Quote
Old Apr 2, 2018, 10:35 AM   #2
BababooeyHTJ
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jul 2009
Location: United States Hartford, CT
Posts: 12,097
BababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird sings


Default

I haven't tried it on a console but I'm playing through pillars with a steam controller now. Works really well. If people can play Diablo 3 on the console I'm sure pillars could be very playable thanks to being able to pause for commands.
__________________
Quote:
Originally Posted by Mangler View Post
Good work guys, we can't have too many positive posts in a row on this forum.
BababooeyHTJ is offline   Reply With Quote
Old Apr 2, 2018, 11:08 AM   #3
borat
Radeon R700
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 777
borat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Playing on a TV?
borat is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Apr 2, 2018, 12:51 PM   #4
BababooeyHTJ
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jul 2009
Location: United States Hartford, CT
Posts: 12,097
BababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird sings


Default

Quote:
Originally Posted by borat View Post
Playing on a TV?
Oh yeah, works great. I'm going to try a few more crpgs that way. I'm using the official steam controller config uploaded by obsidian. Haven't even bothered to tweak it.
__________________
Quote:
Originally Posted by Mangler View Post
Good work guys, we can't have too many positive posts in a row on this forum.
BababooeyHTJ is offline   Reply With Quote
Old Apr 3, 2018, 10:51 PM   #5
Shapeshifter
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada Under my desk.
Posts: 10,350
Shapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badgesShapeshifter doesn't need no stinkin' badges


Default

My brother seemed to like xcom well enough on his console, never tried it myself.
__________________
Quotes:

Rage3d is the BEST forum!! There are alot of smart people on here!! -phexus
Shapeshifter is offline   Reply With Quote
Old Apr 8, 2018, 04:43 PM   #6
borat
Radeon R700
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 777
borat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Ah, no official support for any other controllers...nice.
borat is offline   Reply With Quote
Old Apr 17, 2019, 06:56 AM   #7
borat
Radeon R700
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 777
borat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Damn, Tyranny has no support for dinput or xinput either...

Has anyone tried Civ 6 or Cities Skylines with a controller?
borat is offline   Reply With Quote
Old Apr 17, 2019, 07:12 AM   #8
jolle
Hipster Dufus
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sweden
Posts: 7,417
jolle can beat 'Minesweeper' on any difficultyjolle can beat 'Minesweeper' on any difficultyjolle can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Played X-Com on PC on my projector with a controller, worked really well.
__________________
you jump out of that plane and that parachute doesnt open, the helmet is now wearing YOU for protection. -JS
jolle is offline   Reply With Quote
Old Apr 17, 2019, 11:04 AM   #9
BababooeyHTJ
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jul 2009
Location: United States Hartford, CT
Posts: 12,097
BababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird singsBababooeyHTJ knows why the caged bird sings


Default

Quote:
Originally Posted by borat View Post
Damn, Tyranny has no support for dinput or xinput either...

Has anyone tried Civ 6 or Cities Skylines with a controller?
Civ 6 works great with the steam controller. The game has built in UI scaling too. I played pillars with the steam controller as well and that worked great too. I imagine tyranny would work just as well.

I find anything turn based or active time with pause to work fine on the steam controller. It's a great investment if you like to use your PC on a television imo.
__________________
Quote:
Originally Posted by Mangler View Post
Good work guys, we can't have too many positive posts in a row on this forum.
BababooeyHTJ is offline   Reply With Quote
Old Apr 21, 2019, 11:43 AM   #10
borat
Radeon R700
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 777
borat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficultyborat can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Nice, but I was thinking more about the console versions of these games. I don't see myself getting that controller personally...
borat is offline   Reply With Quote
Old Apr 21, 2019, 12:03 PM   #11
KAC
That postcount though...
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pakistan Lahore
Posts: 55,970
KAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dialKAC is on Chuck Norris' speed-dial


Default

Tried XCom on mobile. Worked fine.
KAC is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XCOM: Enemy Unknown Pr()ZaC PC Gaming 422 Feb 16, 2016 03:41 PM
What game while waiting for XCOM 2? painkiller PC Gaming 15 Nov 22, 2015 07:53 PM
The Bureau: Xcom Declassified Dungeoncrawler PC Gaming 61 Mar 31, 2015 10:22 AM
Xcom out Thursday t0adp1p3 Smartphones, Tablets and Handheld Computing 10 Jun 23, 2013 08:39 PM
New XCOM!!! lumpyhed PC Gaming 107 Jan 17, 2012 08:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink