Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 23, 2016, 03:47 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Ulysses 31
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2,120
Ulysses 31 is still being judged by the masses


Talking AMD Radeon Software Crimson Edition 16.5.3

AMD Crimson 16.5.3

Quote:
Radeon Software Crimson Edition 16.5.3 Highlights

Support for:
  • Total War: Warhammer™
  • Overwatch™
  • Dota™2 (with Vulkan™ API)

New AMD Crossfire profile available for:
  • Total War: Warhammer™
  • Overwatch™

Fixed Issues
  • Fallout 4™ may experience minor stuttering in AMD Crossfire™ technology mode
  • Radeon Settings may be removed from the system if the Radeon Software installer is launched while Radeon Settings is open.
  • Radeon Settings "Additional Settings" option may intermittently fail to launch.
  • Users in Quad AMD Crossfire technology configurations may be unable to re-enable AMD Crossfire mode when using the global AMD Crossfire option in the "Gaming" tab and toggling it from on to off.
  • Some game textures in The Division™ exhibit flickering in AMD Crossfire™ mode.
  • Intermittent stability issues with Intel Skull Canyon NUC (NUC6i7KYK) using AMD XConnect™ Technology are no longer observed.
  • Safe unplugging for AMD XConnect™ Technology no longer results in a random BSOD.

Known Issues
  • A few game titles may fail to launch or crash if the AMD Gaming Evolved overlay is enabled. A temporary workaround is to disable the AMD Gaming Evolved "In Game Overlay".
  • Total War: Warhammer™ may experience stuttering in AMD Crossfire™ technology mode if the AMD Gaming Evolved App or Plays.Tv is running in the background. A workaround is to disable the AMD Gaming Evolved and Plays.Tv applications.
  • The Division™ may hang when using Quad AMD Crossfire™ technology. As a workaround users are recommended to disable AMD Crossfire™ technology mode.
  • Heroes of the Storm™ may experience flickering in AMD Crossfire™ technology mode.
  • The AMD Crossfire™ technology mode options in Radeon Settings may not take effect on Origin or Uplay applications.
  • Forza Motorsport 6: Apex™ may exhibit brightness flickering when using AMD FreeSync™ technology.
  • Frame Rate Target Control gaming profiles may fail to enable for some games.
  • Catalyst Install Manager unable to detect the display driver while​ uninstallation.
__________________
Intel Core i7 6950X @ 4.3Ghz \ 2x GTX 1080 8GB SLI \ 128 GB G.Skill Trident Z 3333 Mhz DDR4 \ Asus Rampage V Edition 10 \ ASUS ROG Swift PG348Q \ Asus Claymore \ SupremeFx \ Logitech Z-5500 5.1 \ 2x Samsung 1TB 2x Samsung 2TB \ In Win D-Frame 2 \ Corsair AX1200 Watt \ Windows 10 Pro x64
Ulysses 31 is offline   Reply With Quote
Old May 23, 2016, 04:18 PM   #2
Lurk
Going Nowhere Fast
 
Join Date: Dec 2004
Location: Italy Torino
Posts: 4,502
Lurk can beat 'Minesweeper' on any difficultyLurk can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

thx, dloading and installing now
__________________
No question is dumb if you do not know the answer.
Q: How can you move on in life if all you care about is pussy and videogames?
A: You don't.
Lurk is offline   Reply With Quote
Old May 23, 2016, 07:19 PM   #3
Argoon1981
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portugal Braga
Posts: 2,072
Argoon1981 once held a door open for a complete strangerArgoon1981 once held a door open for a complete strangerArgoon1981 once held a door open for a complete strangerArgoon1981 once held a door open for a complete stranger


Default

Nice AMD is releasing new drivers very fast now.
__________________
AMD Ryzen 7 1800X 3.6 Ghz
AMD RX 570 8GB
16GB DDR4
Creative SB Audigy 4
W10 64bits

My modeling portfolio
Argoon1981 is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old May 23, 2016, 07:42 PM   #4
blackberryphone
Radeon R300
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 99
blackberryphone is still being judged by the masses


Default

Still no way to adjust skin tone correction or make sure Enforce Smooth Video Playback is disabled.
blackberryphone is offline   Reply With Quote
Old May 23, 2016, 08:55 PM   #5
Treeckcold57
Good ol' ATI
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17,021
Treeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird sings


Default

Just updated and played dota 2 with vulkan and the performance was pretty good. 90-115 fps @ 3200x1800 and maxed settings. No hitches at all!
__________________

AMD Phenom II X2 555 @ stock clock
Xigamtek Knight cooler
ASUS M4A79XTD EVO
G.Skill 8GB DDR3 1333 (4x4GB)
Intel 530 240GB SSD
XFX ATI Radeon 4870 1GB
Antec Truepower 750W
NZXT Source 210
Windows 7 x64



AMD FX-8350 @ stock clock
Gigabyte GA-990FX-UD5 R5
G.Skill Sniper 16GB (8x2) DDR3 1866
Arctic Freezer 7 Pro 7 rev. 2
Gigabyte Windforce 7950 3GB Ghz Edition
Samsung 840 Pro 128GB SSD
EVGA SuperNova 650W
NZXT Source 210 w/ two Noctua F-12 fans
Ubuntu MATE 64-bit
Intel i5 3570K @ stock clock | G.Skill 16GB (8GBx2) DDR3 1866 | Silicon Power 60GB SSD | Win 10 Pro x64 | NZXT Source 210
Treeckcold57 is offline   Reply With Quote
Old May 24, 2016, 12:34 AM   #6
Ulysses 31
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2,120
Ulysses 31 is still being judged by the masses


Exclamation

The screen freezes and the music continues in Overwatch menu with these and CrossFire enabled. 0o

Edit: Switched to 2 GPU CrossFire instead of 4 GPUs and it works now.
__________________
Intel Core i7 6950X @ 4.3Ghz \ 2x GTX 1080 8GB SLI \ 128 GB G.Skill Trident Z 3333 Mhz DDR4 \ Asus Rampage V Edition 10 \ ASUS ROG Swift PG348Q \ Asus Claymore \ SupremeFx \ Logitech Z-5500 5.1 \ 2x Samsung 1TB 2x Samsung 2TB \ In Win D-Frame 2 \ Corsair AX1200 Watt \ Windows 10 Pro x64

Last edited by Ulysses 31 : May 24, 2016 at 04:23 AM.
Ulysses 31 is offline   Reply With Quote
Old May 24, 2016, 03:56 AM   #7
Dyre Straits
Radeon Caribbean Islands
 
Join Date: Apr 2001
Location: United States Atlanta, GA USA
Posts: 4,107
Dyre Straits is still being judged by the masses


Default

After doing a "clean" install, there is no "Additional Settings" option at all. Instead, I have a "Display Color" where the "Additional Settings" used to be.
__________________
~Windows 10 x64 Professional~Gigabyte Z77X-UD5H~Intel I7-3770K~8x2 GB DDR3 Crucial Ballistic 1600 RAM (Dual Channel)~RealTek Onboard~XFX R9 390 8GB GDDR5~3 Acer 27 inch LCDs~SCEPTRE 505 4K UHD TVand one Sanyo 32 inch HDTV connected via Intel onboard GPU~SATA BluRay RW~1000 W PSU~And a Whole Lot More!~AND....1 TB XBOX ONE~1 PS4 with Uncharted Bundle~

Quote:
If you have an issue with what you said, please resolve it in private ;)
Dyre Straits is offline   Reply With Quote
Old May 24, 2016, 04:09 AM   #8
t0adp1p3
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jan 2003
Location: United States Carolina Beach, North Carolina
Posts: 7,846
t0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresh


Default

Quote:
Originally Posted by Dyre Straits View Post
After doing a "clean" install, there is no "Additional Settings" option at all. Instead, I have a "Display Color" where the "Additional Settings" used to be.
Go to the home tab then to preferences, it is in there.
t0adp1p3 is offline   Reply With Quote
Old May 24, 2016, 08:54 AM   #10
The Mac
Radeon Evergreen
 
Join Date: Oct 2011
Location: United States Boston
Posts: 1,648
The Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete stranger


Default

yeah, thev moved to the home page a couple releases ago.

took me a while to find it as well.
The Mac is offline   Reply With Quote
Old May 25, 2016, 02:26 AM   #11
Dyre Straits
Radeon Caribbean Islands
 
Join Date: Apr 2001
Location: United States Atlanta, GA USA
Posts: 4,107
Dyre Straits is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by t0adp1p3 View Post
Go to the home tab then to preferences, it is in there.
Quote:
Originally Posted by The Mac View Post
yeah, thev moved to the home page a couple releases ago.

took me a while to find it as well.
Whew! At least I'm not alone!

Could that have also been why the link at the old location wasn't working for me???
__________________
~Windows 10 x64 Professional~Gigabyte Z77X-UD5H~Intel I7-3770K~8x2 GB DDR3 Crucial Ballistic 1600 RAM (Dual Channel)~RealTek Onboard~XFX R9 390 8GB GDDR5~3 Acer 27 inch LCDs~SCEPTRE 505 4K UHD TVand one Sanyo 32 inch HDTV connected via Intel onboard GPU~SATA BluRay RW~1000 W PSU~And a Whole Lot More!~AND....1 TB XBOX ONE~1 PS4 with Uncharted Bundle~

Quote:
If you have an issue with what you said, please resolve it in private ;)
Dyre Straits is offline   Reply With Quote
Old May 25, 2016, 12:50 PM   #12
The Mac
Radeon Evergreen
 
Join Date: Oct 2011
Location: United States Boston
Posts: 1,648
The Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete stranger


Default

could be.

they moved a few more items into crimson as well, so the dll itself changed.
The Mac is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 07:18 AM   #13
WaltC
Captain Know-it-all
 
Join Date: Sep 2002
Location: United States Deep in Martian soil where it's warm and the air is good
Posts: 2,233
WaltC is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Dyre Straits View Post
Whew! At least I'm not alone!

Could that have also been why the link at the old location wasn't working for me???
I have found that with the Crimsons, not uninstalling the old driver before installing the new one doesn't work out very well...I got a lot of mixed-version files every time I tried an on-top install without first uninstalling the previous driver. They are still changing things around in the Crimsons so installing a new driver on top of an old one is asking for trouble--even if it appears as if the on-top install was successful. I believe that this is happening for a number of people because the Catalysts were usually fine installed right on top of an older driver--not the case with the Crimsons, at least in my system.
__________________
**It is well-known that I am incapable of mistakes, so if you encounter a mistake in anything I have written, then you can be sure that I did not write it!
WaltC is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 08:11 AM   #14
Hardwood
Radeon Evergreen
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada Alberta, Canada
Posts: 1,714
Hardwood is still being judged by the masses


Default

Regarding the audio section of Additional settings. Does it actually work re: changing output for anyone else? If I'm using my HDMI out (changed via the windows applet) I can select my Xonar to bring it back to my normal default but I see no way to enable HDMI again except using the windows playback options.
__________________
<---Computer #1 in System Specs Button

Computer #2) MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, AMD 2x4GB 2133 Ram (R938G2130U1K), Antec 750w True, 128GB Sandisk SSD, 1TB WD Black, Win 10pro x64
Computer#3) GA-MA790FX, AMD 955, Thermaltake 550w, ASUS HD5870, Win10pro x86
Hardwood is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 04:53 PM   #15
noko
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Sep 2000
Location: United States Orlando, Florida, USA
Posts: 8,691
noko once held a door open for a complete strangernoko once held a door open for a complete strangernoko once held a door open for a complete strangernoko once held a door open for a complete stranger


Default

Quote:
Originally Posted by WaltC View Post
I have found that with the Crimsons, not uninstalling the old driver before installing the new one doesn't work out very well...I got a lot of mixed-version files every time I tried an on-top install without first uninstalling the previous driver. They are still changing things around in the Crimsons so installing a new driver on top of an old one is asking for trouble--even if it appears as if the on-top install was successful. I believe that this is happening for a number of people because the Catalysts were usually fine installed right on top of an older driver--not the case with the Crimsons, at least in my system.
I normally install or upgrade over the old, now everytime I start up I get the AMD Installation program asking if I want to remove or install. I think I need to uninstall everything and reinstall.
noko is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 09:25 PM   #16
bill dennison
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States phoenix
Posts: 18,898
bill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Dieselbill dennison exchanges holiday cards with Vin Diesel


Default

Quote:
Originally Posted by noko View Post
I normally install or upgrade over the old, now everytime I start up I get the AMD Installation program asking if I want to remove or install. I think I need to uninstall everything and reinstall.
me to and was getting a lot of driver stops just in internet explorer games were fine

I just uninstall and reinstall will see now if they stop happing
bill dennison is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 11:20 PM   #17
t0adp1p3
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jan 2003
Location: United States Carolina Beach, North Carolina
Posts: 7,846
t0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresht0adp1p3 kills 99.99% of germs and leaves hands feeling fresh


Default

I know I probably shouldn't but I use DDU every time.
t0adp1p3 is offline   Reply With Quote
Old May 28, 2016, 11:48 PM   #18
The Mac
Radeon Evergreen
 
Join Date: Oct 2011
Location: United States Boston
Posts: 1,648
The Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete strangerThe Mac once held a door open for a complete stranger


Default

i as well, never had a problem...
The Mac is offline   Reply With Quote
Old May 29, 2016, 09:06 PM   #19
CyanBlues
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Mar 2002
Location: United States Me Chicken
Posts: 2,421
CyanBlues can beat 'Minesweeper' on any difficultyCyanBlues can beat 'Minesweeper' on any difficultyCyanBlues can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

I never had a problem with DDU either, though I usually do it only once every few times of installing over old ones.
__________________
"I can picture in my mind a world without war, a world without hate. And I can picture us attacking that world, because they'd never expect it."
CyanBlues is offline   Reply With Quote
Old May 29, 2016, 09:43 PM   #20
Treeckcold57
Good ol' ATI
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17,021
Treeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird singsTreeckcold57 knows why the caged bird sings


Default

I never used DDU. I just usually upgraded over on the top. I sometimes have to uninstall the old driver manually, reboot, and then install the new driver.
__________________

AMD Phenom II X2 555 @ stock clock
Xigamtek Knight cooler
ASUS M4A79XTD EVO
G.Skill 8GB DDR3 1333 (4x4GB)
Intel 530 240GB SSD
XFX ATI Radeon 4870 1GB
Antec Truepower 750W
NZXT Source 210
Windows 7 x64



AMD FX-8350 @ stock clock
Gigabyte GA-990FX-UD5 R5
G.Skill Sniper 16GB (8x2) DDR3 1866
Arctic Freezer 7 Pro 7 rev. 2
Gigabyte Windforce 7950 3GB Ghz Edition
Samsung 840 Pro 128GB SSD
EVGA SuperNova 650W
NZXT Source 210 w/ two Noctua F-12 fans
Ubuntu MATE 64-bit
Intel i5 3570K @ stock clock | G.Skill 16GB (8GBx2) DDR3 1866 | Silicon Power 60GB SSD | Win 10 Pro x64 | NZXT Source 210
Treeckcold57 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
16.5.2 Released: Non-WHQL-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.5.2-Win10 Qamly AMD Radeon Software Discussion and Support 23 May 17, 2016 07:03 PM
AMD Radeon Software Crimson Edition 16.2 out now Qamly AMD Radeon Software Discussion and Support 27 Feb 29, 2016 10:42 AM
R9 270 X OC Crimson Edition LiquidSnake AMD Radeon Discussion and Support 4 Jan 6, 2016 12:41 PM
Seeya CCC, hello RSCE? (Radeon Software Crimson Edition) Qamly AMD Radeon Software Discussion and Support 82 Nov 26, 2015 11:40 PM
AMD focuses on software; enter Radeon Software: Crimson Kombatant Front Page News 13 Nov 25, 2015 11:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink