Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Gaming and Computing Forums » General Software
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

General Software Anything software that is not operating system related goes here. Talk about the latest applications or discuss betas of upcoming products.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Feb 12, 2019, 02:19 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
MasterGoa
Life is not a task.
 
Join Date: Nov 2000
Location: Dave .
Posts: 30,334
MasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English Channel


Default Youtube 4K and 1440P?

Hey guys, after the monitor upgrade, I noticed that 1080P is still the only option in Youtube.
Is there something I need to do to have 4K and 1440P available on videos that offer it?
MasterGoa is offline   Reply With Quote
Old Feb 12, 2019, 03:11 PM   #2
MasterGoa
Life is not a task.
 
Join Date: Nov 2000
Location: Dave .
Posts: 30,334
MasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English Channel


Default

Cancel that. I had a FF plugin that gets H264 from Youtube and it is the issue.

EDIT: Welp, 12% CPU with H264 and 55% CPU with VP9 so FYI. If you have an old video card, now you know
(laptop btw)

Last edited by MasterGoa : Feb 12, 2019 at 03:17 PM.
MasterGoa is offline   Reply With Quote
Old Feb 12, 2019, 11:26 PM   #3
dodger
Doggy
 
Join Date: Jan 2001
Location: United States Houston, Texas
Posts: 916
dodger is still being judged by the masses


Default

What resolution and what CPU made it go up that high? Just curious. I have an old i5-4690 imac and a 4k stream from youtube would use up around 65% (after letting it buffer a bit as my internet isn't quite up to speed for that resolution). Don't have the patience to try anything higher on my bandwidth. Not that you would really need to as I couldn't really tell the difference on anything higher than 1440p on my 27" 5k screen.
dodger is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Feb 13, 2019, 08:33 AM   #4
MasterGoa
Life is not a task.
 
Join Date: Nov 2000
Location: Dave .
Posts: 30,334
MasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English Channel


Default

Lappy has an i7-4100m and Intel Graphics 4600...
That chip does not support V9 decoding.
I did play a 4K stream in 1080P.
MasterGoa is offline   Reply With Quote
Old Feb 13, 2019, 07:52 PM   #5
dodger
Doggy
 
Join Date: Jan 2001
Location: United States Houston, Texas
Posts: 916
dodger is still being judged by the masses


Default

Ah okay thanks. Seems like the 4th gen intels can do htpc work unless you get an 8k tv or something.

As for VP9 it seems like AV1 is going to be replacing that with FF support released just last month (though I can't get any of the Youtube beta test videos to play in AV1). Just what we need, an extension to the codec wars.
dodger is offline   Reply With Quote
Old Feb 14, 2019, 02:26 PM   #6
MasterGoa
Life is not a task.
 
Join Date: Nov 2000
Location: Dave .
Posts: 30,334
MasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English ChannelMasterGoa once jumped the English Channel


Default

Well VP9 does look better than H264. But my lappy does 264 natively, whereas my desktop with an RX480 does VP9 natively.

I do like the option and the guy who wrote the plugin for FireFox

If AV1 replaces it, so be it. I will use whatever plugin works best!
MasterGoa is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RX480: Viable in 1440P? MasterGoa AMD Radeon Discussion and Support 58 Jul 10, 2016 11:40 AM
Gpu poll for 1440p nycdarkness Other Graphics Cards and 3D Technologies 0 May 26, 2016 08:06 PM
How much VRAM do you really need at 1080p, 1440p and 4K? badsykes AMD Radeon Discussion and Support 43 Jun 19, 2015 05:46 PM
1440P/4K and DSR KAC General Hardware 11 Apr 23, 2015 09:19 PM
1440p video and GPU acceleration ggaky00 AMD Radeon Discussion and Support 7 Jun 22, 2013 12:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink