Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Oct 22, 2010, 02:45 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Broken Hope
Radeon R420
 
Join Date: Feb 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 215
Broken Hope is still being judged by the masses


Default Are the Catalyst beta testers/AMD Blind? - Catalyst 10.10 pink tint

How does something as stupidly retarded as everything being tinted pink after installing the Catalyst 10.10s get through internal QA and external beta testing? More importantly if it was picked up by internal QA or beta testers how can they push this release to final. Did they simply screw up the color temperature or something else?

Either way these drivers are unusable for anyone who cares about correct colors.
__________________
Intel Core i5 [email protected]|8GB DDR3|MSI Z68A GD65(G3)
ATI Radeon HD 5870 1GB|Asus Xonar D2X|Crucial 128GB M4
Intel X-25M 80GB|Corsair AX750|Corsair 650D
Broken Hope is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:00 PM   #2
SteelWill
Radeon R600
 
Join Date: May 2001
Posts: 606
SteelWill is still being judged by the masses


Default

It's a feature for breast cancer awareness month.
SteelWill is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:00 PM   #3
Dwarden
Bohemia Interactive
 
Join Date: Nov 2002
Location: Czech Republic Brno, Czech Republic
Posts: 3,481
Dwarden can beat 'Minesweeper' on any difficultyDwarden can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

so i'm not crazy, i noticed shift toward red after installing 10.10 betas ...
i re-evaluated color calibration so now i have still shifted more toward red but not that much
__________________
Ideas are like ocean without borders ! [O] https://twitter.com/FoltynD
I support Open Game Protocol
RX 585 1.5GHz /8GHz 8GB vstackedGGDR5, 6xDisplayPort 1.4 (HDMI 2.1 & DVI-D dongles included) with SILENT cooling! cmon baby
needed CCC features == online up2date Game profiles or ALL features of ATT / RadeonPro (if you fail deliver don't even try say You got technical advantage)

Last edited by Dwarden : Oct 22, 2010 at 05:06 PM.
Dwarden is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Oct 22, 2010, 03:05 PM   #4
Danny Nissan
high quality troll
 
Join Date: May 2007
Location: Sweden Sweden
Posts: 4,041
Danny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficultyDanny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

(dont know what else to say tbh)
__________________
ASUS PG279Q | ASUS Strix GTX 1080 Ti OC 2025MHz/12.2GHz | Intel i7 3770K 4.7GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x8GB G.Skill TridentX DDR3-2400 10-12-12-31-1T | Fractal Design R4 | Be Quiet! Straight Power CM E9 580W | ASUS Maximus V Gene | SteelSeries Rival 310 | Qpad MK-50 | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung 850 Evo 250GB + 840 Evo 250GB | WD Caviar Black 1TB | Windows 10 Professional

iPhone 8 Plus
Danny Nissan is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:13 PM   #5
AlexV
Radeon Northern Islands
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,162
AlexV is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Dwarden View Post
so i'm not blind, i noticed shift toward red after installing 10.10 betas
Adjust the colour temperature via CCC. Problem solved. 10.10 has a different default value, for some mysterious reason or another.
AlexV is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:25 PM   #6
Broken Hope
Radeon R420
 
Join Date: Feb 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 215
Broken Hope is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by AlexV View Post
Adjust the colour temperature via CCC. Problem solved. 10.10 has a different default value, for some mysterious reason or another.
10.10s set the colour temperature to 6500 don't they? Which is the same as 10.9s are set to and the same colour temperature I have my monitor calibrated to. Things are still way too pink.
__________________
Intel Core i5 [email protected]|8GB DDR3|MSI Z68A GD65(G3)
ATI Radeon HD 5870 1GB|Asus Xonar D2X|Crucial 128GB M4
Intel X-25M 80GB|Corsair AX750|Corsair 650D
Broken Hope is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:49 PM   #7
Danny Nissan
high quality troll
 
Join Date: May 2007
Location: Sweden Sweden
Posts: 4,041
Danny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficultyDanny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Installed 10.10a, didnt notice any pink.
__________________
ASUS PG279Q | ASUS Strix GTX 1080 Ti OC 2025MHz/12.2GHz | Intel i7 3770K 4.7GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x8GB G.Skill TridentX DDR3-2400 10-12-12-31-1T | Fractal Design R4 | Be Quiet! Straight Power CM E9 580W | ASUS Maximus V Gene | SteelSeries Rival 310 | Qpad MK-50 | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung 850 Evo 250GB + 840 Evo 250GB | WD Caviar Black 1TB | Windows 10 Professional

iPhone 8 Plus
Danny Nissan is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2010, 03:54 PM   #8
acroig
Master Troll
 
Join Date: May 2004
Location: Manches Troll Master of Manchesville
Posts: 44,333
acroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand sunsacroig glows with the radiance of a thousand suns


Default

Quote:
Originally Posted by Danny Nissan View Post
Installed 10.10a, didnt notice any pink.
Danny, how's MLAA? Have you tried any titles that would not force on AA?
__________________
By your retarded posts i can only conclude you haven't been spanked enough.

yoz
acroig is online now   Reply With Quote
Old Oct 23, 2010, 12:52 PM   #9
ECH1
deal with it
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,622
ECH1 is still being judged by the masses


Default

You know, I've always advocated that AMD drivers were top notch but this time I have to admit that there is a problem here. It happens in 2 different forms.
1st Once you install the drivers if you've made any changes to CCC as soon as you click on CCC the pink tint will pop up.

2nd Some may not get it when clicking on CCC but if they try to adjust the colors, hue, temp, etc it will turn pink.

And finally for some reverting back to cat 10.9 doesn't fix everything for them. They may not get the pink hue problem but the slider(s) may not work as it did before. Now there is a simple temporary fix. Make sure that the hue, color, brightness and contrast are at default and the pink tint will vanish. So there is a problem here and AMD needs to take a good hard look at what they did/changed.


Quote:
Originally Posted by demowhc View Post
I'm getting pink aswell, but when I drop it to 6500 it makes it even more pink wtf, when I set to 6800-7000 it gets rid of the pink but the image doesnt look right..
That's because as you increase the kelvin things start to turn blue. That's not a fix and I don't suggest altering the kelvin from it's default of 6500K. AMD needs to address and fix the problem ASAP. And perhaps reinstate the policy of not releasing drivers on a Friday .

BTW: have you all provided feedback?



Quote:
Originally Posted by Danny Nissan View Post
Installed 10.10a, didnt notice any pink.
People notice it most when they move the sliders for hue, color, brightness and contrast.

Last edited by ECH1 : Oct 23, 2010 at 01:46 PM.
ECH1 is offline   Reply With Quote
Old Oct 23, 2010, 01:10 PM   #10
Blín D'ñero
HD7970 crossfire
 
Join Date: Oct 2002
Location: Netherlands Netherlands
Posts: 1,812
Blín D'ñero is still being judged by the masses


Default

Well, i hadn't moved any slider and made no changes in CCC. The pinkish was right after installing on Desktop. Btw my installation was new, after a complete uninstall of 10.9 whql and cleaning.
But again (as i posted) the color temperature had been changed to 6600K and manually setting to 6500K fixed it.
__________________
Intel i7 2700K @ 4.8 Ghz | Zalman CPNS9900LED | Asus Maximus IV Extreme-Z | 16 GB Corsair Dominator GT CMT16GX3M4X2133C9 DDR3 | 2 x (Sapphire) AMD Radeon HD7970 (crossfire) | Creative X-Fi Titanium Fatality Pro | Corsair AX 1200W | 4 x WDC WD1002FAEX | Optiarc AD 5240S | Dell U3011 @ 2560x1600 | Steelseries 7G | Razer Imperator 2012 | Coolermaster Stacker STC T01 | Logitech Z-5500 | Sennheiser HD598 | Windows 7 Ultimate x64 SP1 |
Blín D'ñero is offline   Reply With Quote
Old Oct 23, 2010, 01:47 PM   #11
ECH1
deal with it
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,622
ECH1 is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by BlindNero View Post
Well, i hadn't moved any slider and made no changes in CCC. The pinkish was right after installing on Desktop. Btw my installation was new, after a complete uninstall of 10.9 whql and cleaning.
But again (as i posted) the color temperature had been changed to 6600K and manually setting to 6500K fixed it.
Yours maybe the exception but many out there didn't have 6600K when installing the drivers. It was at 6500K. If they move those other slides the pink hue returns (if it's not at it's default setting).
ECH1 is offline   Reply With Quote
Old Oct 24, 2010, 03:01 AM   #12
Dyre Straits
Radeon Caribbean Islands
 
Join Date: Apr 2001
Location: United States Atlanta, GA USA
Posts: 4,107
Dyre Straits is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Broken Hope View Post
How does something as stupidly retarded as everything being tinted pink after installing the Catalyst 10.10s get through internal QA and external beta testing? More importantly if it was picked up by internal QA or beta testers how can they push this release to final. Did they simply screw up the color temperature or something else?

Either way these drivers are unusable for anyone who cares about correct colors.
I posted about this over here...

http://www.rage3d.com/board/showpost...7&postcount=11

On my system the "Use EDID...." box had gotten unchecked and, re-checking that box fixed all the color issues.
__________________
~Windows 10 x64 Professional~Gigabyte Z77X-UD5H~Intel I7-3770K~8x2 GB DDR3 Crucial Ballistic 1600 RAM (Dual Channel)~RealTek Onboard~XFX R9 390 8GB GDDR5~3 Acer 27 inch LCDs~SCEPTRE 505 4K UHD TVand one Sanyo 32 inch HDTV connected via Intel onboard GPU~SATA BluRay RW~1000 W PSU~And a Whole Lot More!~AND....1 TB XBOX ONE~1 PS4 with Uncharted Bundle~

Quote:
If you have an issue with what you said, please resolve it in private ;)
Dyre Straits is offline   Reply With Quote
Old Oct 24, 2010, 11:23 AM   #13
sygnus21
Single card only :)
 
Join Date: Oct 2007
Location: United States Virginia
Posts: 779
sygnus21 is still being judged by the masses


Default

OK..... For some odd reason I don't have the EDID option, thus I have no Color Temp setting???

I'm using a DVI to HDMI cable for my monitor if that helps.

Thanks.
sygnus21 is offline   Reply With Quote
Old Oct 25, 2010, 08:16 AM   #14
Dyre Straits
Radeon Caribbean Islands
 
Join Date: Apr 2001
Location: United States Atlanta, GA USA
Posts: 4,107
Dyre Straits is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by sygnus21 View Post
OK..... For some odd reason I don't have the EDID option, thus I have no Color Temp setting???

I'm using a DVI to HDMI cable for my monitor if that helps.

Thanks.
Just to make sure you're looking in the right place...

Go to Desktop & Displays

In the lower portion it will show the connected displays and has "Please select a display" above it/them.

There is a small black triangle at the upper right of each display.

Click on that triangle and then select Configure

On the next screen click on the Color tab.

Now you should be seeing a screen for Color Correction; Adjustments; and Color Temperature Control

Good luck!
__________________
~Windows 10 x64 Professional~Gigabyte Z77X-UD5H~Intel I7-3770K~8x2 GB DDR3 Crucial Ballistic 1600 RAM (Dual Channel)~RealTek Onboard~XFX R9 390 8GB GDDR5~3 Acer 27 inch LCDs~SCEPTRE 505 4K UHD TVand one Sanyo 32 inch HDTV connected via Intel onboard GPU~SATA BluRay RW~1000 W PSU~And a Whole Lot More!~AND....1 TB XBOX ONE~1 PS4 with Uncharted Bundle~

Quote:
If you have an issue with what you said, please resolve it in private ;)
Dyre Straits is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2010, 03:58 PM   #15
sygnus21
Single card only :)
 
Join Date: Oct 2007
Location: United States Virginia
Posts: 779
sygnus21 is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Dyre Straits View Post
Just to make sure you're looking in the right place...

Go to Desktop & Displays

In the lower portion it will show the connected displays and has "Please select a display" above it/them.

There is a small black triangle at the upper right of each display.

Click on that triangle and then select Configure

On the next screen click on the Color tab.

Now you should be seeing a screen for Color Correction; Adjustments; and Color Temperature Control

Good luck!
I promise you, I am going to..... Deskop and Displays > right-click the monitor's icon > configure... tab Color,



and this is what I have....



Anyways I don't have the pink problem so that's cool. I just don't have color temp option.

Thanks.
sygnus21 is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2010, 08:56 PM   #16
WaTaGuMp
Radeon R200
 
Join Date: May 2003
Location: United States Orange County CA
Posts: 69
WaTaGuMp is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by sygnus21 View Post
I promise you, I am going to..... Deskop and Displays > right-click the monitor's icon > configure... tab Color,

http://www.exposedvisions.com/Web%20Images/Capture2.JPG

and this is what I have....



Anyways I don't have the pink problem so that's cool. I just don't have color temp option.

Thanks.

Yours says DTV, mine says Digital Panel, maybe that's why you don't have it.


WaTaGuMp is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pink Square in BSOD with Catalyst installed.... FrancoisC AMD Radeon Software Discussion and Support 3 Jun 4, 2006 06:27 AM
Windows XP x64 Beta 1421 has Catalyst 5.2 Beta NickE AMD Radeon Software Discussion and Support 10 Feb 6, 2005 11:16 AM
Beta testers: Catalyst 3.4 + Bloodrayne demo = not working? shelter AMD Radeon Software Discussion and Support 6 May 21, 2003 12:09 PM
WANTED: CATALYST Beta Testers CATALYST maker AMD Radeon Software Discussion and Support 126 Apr 4, 2003 09:20 PM
Pink tint on overlay Pepsin Radeon Technical Support 1 Dec 20, 2002 09:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:14 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink