Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Software Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Software Discussion and Support Discussion and Technical support forum for AMD's Radeon Software.

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old May 7, 2020, 11:17 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
cliffdom
Newbie
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
cliffdom is still being judged by the masses


ATI Technologies Catalyst software will not install - Tried a few solutions

Hello. I'm the new guy here.

For several decades I've been involved with electronics and computing. I've got three
Desktops at home, built by me. The monitors were getting old, so I selected ViewSonic
as replacements.

I had an old copy of Catalyst Control Center that stopped working. Didn't need it with my
old monitors, so it was removed with Revo Uninstaller. My new ViewSonic monitors need
Catalyst to function properly.

I've got two dozen system backups and I try everything with a disposable (virtual) operating
system.

I wanted to start with a clean slate, so I used DDU (Display Driver Uninstaller) from Safe Mode.
After launching the Catalyst installer, I selected "uninstall" to make sure all files from the old
version of Catalyst were gone. The uninstaller found nothing from the old version.

The contents of the SFX is extracted to C:\AMD and C:\Program Files. Why this redundancy I don't
know. The installer runs normally, from beginning to end. It seems to be installing the Catalyst
apps, but nothing happens!

I downloaded new, not so new, and older versions of Catalyst. In each case, the installer does
not install anything. I extracted the contents of the SFX packages manually with 7-Zip, and ran the
Setup.exe file. Again, nothing is installed.

If I cannot resolve this problem, my only option is the replace the AMD graphics cards with Nvidia
cards.
cliffdom is offline  
Old May 8, 2020, 09:57 AM   #2
EYE4LYFE
Radeon R600
 
Join Date: Mar 2003
Location: United States GLS
Posts: 653
EYE4LYFE can beat 'Minesweeper' on any difficultyEYE4LYFE can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

  1. Which graphics cards do you have?
  2. Which model of ViewSonic monitors are they?
  3. Why do you need CCC for the monitors to function properly?
  4. Is your testing being done within a virtual environment?
  5. Which VM software are you using?
  6. On which version of Windows are you running the VM software?

The answers to the above questions will help members search for solutions more thoroughly.
EYE4LYFE is offline  
Old May 8, 2020, 10:51 PM   #3
cliffdom
Newbie
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
cliffdom is still being judged by the masses


Default

Thanks for your reply, EYE4LYFE.

I'm a partner in an electronics design company. My Desktops are kind of unique. They are custom
designed and built in my shop.

Each Desktop has five internal drives. They are all optically switched by a circuit board I designed.
By switching each drive in or out of the system, I can create any possible RAID configuration, or they
can function as isolated drives.

I use words like "disposable" or "virtual" because everyone understands those terms. My "virtual
system" is just a clone of the "real" system, but it's completely isolated by optical switching.

EYE4LYFE, I have reservations about Catalyst software. I refrained from googling about problems
with Catalyst, because I didn't want to read negative comments. Well, last night I did perform a few
Google searches. On another forum there is a fifteen page thread about Catalyst not installing and
CCC suddenly not working. A good summary of posts on that other forum is "try this, it worked for
me!" When I read that sort of thing, my brain shuts down.

The question is, should I devote many hours trying to figure out why Catalyst won't install? I have
to think about this for a couple of days.
cliffdom is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old May 9, 2020, 12:19 AM   #4
Trunks0
Keeping an open mind
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada Vancouver, B.C., Canada
Posts: 19,213
Trunks0 knows why the caged bird singsTrunks0 knows why the caged bird singsTrunks0 knows why the caged bird singsTrunks0 knows why the caged bird singsTrunks0 knows why the caged bird singsTrunks0 knows why the caged bird sings


Subscriber
Default

It's curious... what is the series of Radeon cards in use and which version of the drivers are giving you a headache?
__________________
-Trunks0
not speaking for all and if I am wrong I never said it.
(plz note that is meant as a joke)


System:
Gigabyte Z87X D3H - Intel i5 4670k @ 4.2Ghz - CoolerMaster Hyper 212 Black RGB - 16Gb Kingston HyperX Black DDR3-1600 - Asus DRW-24F1ST DVD±RW - Samsung 850 Evo 250Gib - 4TiB Seagate - Asus Radeon R9 Fury STRIX - X-Fi XtremeMusic(darkside lives on) - Windows 10 64-bit
Trunks0 is offline  
Old May 9, 2020, 04:12 AM   #5
nutcrackr
OT Moderator
 
Join Date: Aug 2003
Location: Australia over the rainbow, way up high
Posts: 15,688
nutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single bound


Default

What are your specs / OS?

I recommend this software from MS https://support.microsoft.com/en-us/...led-or-removed

Remove all AMD software references and restart. You may lose chipset drivers.

Also do a clean install, which varies depending on your software version.
nutcrackr is online now  
Old May 9, 2020, 04:54 AM   #6
oap
Radeon R300
 
Join Date: Oct 2002
Location: United Kingdom Portsmouth, uk
Posts: 112
oap is still being judged by the masses


Default

disposable (virtual) operating
system.
Possibly upset a vpn configuration when you deleted the old drivers and may be easier to start from a fresh configuration, no matter what brand of gpu?

Last edited by oap : May 9, 2020 at 04:55 AM. Reason: dodgy spelling :)
oap is offline  
Old May 22, 2020, 08:45 AM   #7
Crawdaddy79
Radeon 8500
 
Join Date: Dec 2001
Location: United States Virginia
Posts: 17,961
Crawdaddy79 knows why the caged bird singsCrawdaddy79 knows why the caged bird singsCrawdaddy79 knows why the caged bird singsCrawdaddy79 knows why the caged bird singsCrawdaddy79 knows why the caged bird sings


Default

So how did this bot end up successfully registering? Our first new member in nearly three years!

https://www.rage3d.com/board/memberl...e&pp=30&page=1
Crawdaddy79 is offline  
Old May 27, 2020, 05:29 PM   #8
Kombatant
K to the max!™
 
Join Date: Nov 2002
Location: Canada Scarborough
Posts: 17,208
Kombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwardsKombatant can recite pi backwards


Subscriber
Default

Quote:
Originally Posted by Crawdaddy79 View Post
So how did this bot end up successfully registering? Our first new member in nearly three years!

https://www.rage3d.com/board/memberl...e&pp=30&page=1
Bots are getting smarter
__________________
There is no spoon...
Kombatant is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to install the Catalyst Software Suite V1per AMD Radeon Software Discussion and Support 3 May 8, 2015 06:34 AM
Help: Catalyst 5.5 or 5.6 install keeps hanging at WDM install mshan AMD Radeon Software Discussion and Support 0 Sep 29, 2005 01:29 PM
AIW DVD Software Install Sojourner AIW / Multimedia Discussion and Technical Support 1 Jul 26, 2004 11:58 AM
PLease help, need help getting ATI DVD software to install. XTASY Radeon Technical Support 0 Sep 7, 2002 09:23 PM
Can't install dvd software??? Paladyr Radeon Technical Support 1 Mar 18, 2002 09:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink