Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Archived Discussions » Radeon Technical Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Radeon Technical Support Radeon technical support forum for all Radeon products from the classic Radeon to the latest cutting edge family of graphics cards.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old Apr 26, 2002, 12:59 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
marvehni
Newbie
 
Join Date: Apr 2002
Location: Turku, Finland
Posts: 17
marvehni is still being judged by the masses


Question 8500 set-up - some advice needed

I replaced Geforce2 GTS (thorougly cleaned registry & folders afterwards) with ATI built Radeon 8500LE 64 Mb to get OpenGL -based flight simulator IL-2 Sturmovik to shine .

Have some trouble so please help me:

a) V-sync is occasionally off in game eventhough I put it on in Display properties. Image is tearing when V-sync is off. How to make it stay on?

b) IQ is excellent in game but I get very irritating "pulsing". It is like warping in online games so that every 3 second planes skip a bit further position. "Frame skipping?" I use FRAPS to measure FPS and they show constant 30 FPS and still skipping???

c) Desktop after booting with Omegadriver 9026: if I use non-standard resolution like 1280x960 the refresh rate is allways 60 Hz. Display properties -> adapter claims it to be 85 Hz but Displays-sheet shows 60 Hz and only changing to "Default profile" there truly results in 85 Hz.

d) More of desktop: How to disable "Extended desktop"-feature? With non-standard resolutions PC occasionally boots to extended desktop. Option in Display properties -> Settings for disabling this is grayed out.

Hoped for plug´n´play change from GF2 to 8500 but nononono...but at least not even single lockup seen.

My specs:
Celeron [email protected] GHz, Abit BX6r2 BX440 mobo, 384 Mb RAM, Aureal SQ2500 Vortex2 sound card, Eclipse EX1980 19" 1600x1200x75, W98SE, DirectX 8.1, R8500LE non o/c with Omegadriver 9026.
marvehni is offline  
Old Apr 28, 2002, 07:17 AM   #2
False Christian
Rage3D Veteran
 
Join Date: Jan 2002
Location: Canada Oshawa, Ontario
Posts: 1,225
False Christian is still being judged by the masses


Default This'll fix your refresh rate problem, anyways.

This fixed it for me in WinMe
Change the IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo to 00,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver\0000\DAL]

"IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo"=hex:00,00,00,00

Keywords:Fix for win98, win98se, winme refresh rate refreshrate stuck at 60 60hz
False Christian is offline  
Old Apr 28, 2002, 06:05 PM   #3
Simon W
Radeon R200
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 76
Simon W is still being judged by the masses


Default Re: 8500 set-up - some advice needed

Quote:
Originally posted by marvehni


.............c) Desktop after booting with Omegadriver 9026: if I use non-standard resolution like 1280x960 the refresh rate is allways 60 Hz. Display properties -> adapter claims it to be 85 Hz but Displays-sheet shows 60 Hz and only changing to "Default profile" there truly results in 85 Hz.

I don't understand - how do you know it's really running at 60Hz when Display Properties shows 85Hz?

What is "Display-sheet"?

I've got my refresh set to 85Hz in Display Properties but after reading your post I'm wondering if I'm really running at a different frequency too.
Simon W is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Apr 28, 2002, 09:41 PM   #4
MadPt
Radeon R300
 
Join Date: Jan 2002
Location: Portugal Lisbon, Portugal
Posts: 183
MadPt is still being judged by the masses


Default

IL2 - Make sure you run the il2setup.exe in your IL2 dir, to correctly configure the game to use the Radeon instead of GF2, if you didn't formatted your HD, which i think you didn't (I wouldn't ).
Set your res and go to video and change from GF2 to Radeon, if i haven't done so
This same in some other games. Config programs are sometimes used to allow you to change renderer before even running the game.
This will avoid some errors and problems...
MadPt is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advice needed...for PS3...and pc Straferj Console Gaming 8 Nov 2, 2007 09:22 PM
Your first job - what was it? (also some job advice needed) Chuck Off Topic Lounge 31 Oct 11, 2006 08:44 AM
advice needed RichardW Radeon Technical Support 0 Nov 27, 2004 10:13 AM
Advice needed mario64 AMD Fusion, Integrated and Mobility Support 5 Mar 3, 2004 11:00 PM
advice needed... 602sqn_Furball Radeon Technical Support 1 Aug 25, 2003 04:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink