Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Gaming and Computing Forums » Operating Systems
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Operating Systems Discussion topics on operating systems including all iterations of Windows, Linux, MacOS, BeOS, etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Sep 3, 2019, 09:18 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Athena
Radeon Volcanic Islands
 
Join Date: Sep 2003
Location: United States Paragon City
Posts: 3,822
Athena can beat 'Minesweeper' on any difficultyAthena can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Thumbs up Windows 10 custome shortcuts

So at my work place I have Group Policy setup so that each morning all PCs at the bank are reset to a base policy that sets the default browse to IE as the company's Core provider requires it for all of its systems. This fixes any user that tries to get cheeky with their own PC and override the company setup with any hacks or tricks.

Now we have 2 web sites that our employees are having new daily issues with that I need them to use Firefox with or they will not render correctly. Now this is not a problem with most of the employees as they just open Firefox, or with the Google heads Chrome, and off they go and all is well.

How ever this is modern office so many of them do not even know what a web browser is nor what a Firefox is. (Is it a animal Athena?)

No, air lock for you!!! (I wish)

So I am looking to make life easy for these people that should not have been hired to work on computers that do not even know what the name of the dohicky in their have that moves the pointy thing on the tv screen so they can typewriter their messages and work. (my goodness)

So this is what I am thinking, for these people I want to put a shortcut on their desktop that they can click that will auto open the website in the correct browser. Do we have and script kitties on Rage with that level is skill?

It has to be built into the shortcut due to the GP
__________________
"Those who hammer their guns into plows, will plow for those who do not."
~ Thomas Jefferson
Athena is offline   Reply With Quote
Old Sep 4, 2019, 12:47 PM   #2
deadite_9
random and/or senseless
 
Join Date: May 2004
Location: United States south of everywhere else
Posts: 496
deadite_9 can beat 'Minesweeper' on any difficultydeadite_9 can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Unless I'm misreading you, can't you just add the web address to the target box when you check the shortcut properties, like so?

Quote:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" https://www.rage3d.com
That would open up Rage3D in Firefox, even if Chrome or IE is the default browser. Then just change the name of the shortcut and/or the icon to whatever you want if they're still inclined to get confused.
__________________
there's them that laughs and knows better.



:: HDTV
Samsung Q8FN (4K QLED, 65") :: A/V Onkyo TX-RZ830 ::
:: UHD
Sony UBP-X700 :: BD Oppo BDP-83 :: CD Onkyo DX-C390 ::
:: PHONO
Technics SL-1200MK2 :: GAME Xbox One X + PS4 Pro ::
:: FRONT
JBL SCS300SAT + FS1000 :: SW HSU Research STF-2 ::
:: CENTER
JBL EC35 (Black Ash) :: LFE HSU Research VTF-2 MK5 ::
:: SURROUND L/R
JBL SCS300SAT :: SW HSU Research STF-2 ::
:: SURR BACK L/R
JBL SCS300SAT :: SW HSU Research STF-1 ::




:: CPU
Core i7 7820X (4.5GHz) :: MB ASUS ROG Strix X299-E Gaming ::
:: BIOS
1704 :: AIO Corsair H115i PRO + (2x) Noctua NF-A14 chromax ::
:: DDR4
32GB Corsair Dominator Platinum @ 3000MHz (15-17-17-35) ::
:: GPU
EVGA GTX 1080 Founders Edition :: LCD Acer Predator XB241H ::
:: AUDIO
ROG SupremeFX (S1220A) :: SPEAKERS Klipsch ProMedia 2.1 ::
:: OS
Windows 10 Pro x64 (1903) :: NVME Samsung 960 PRO M.2 (512GB) ::
:: SSD
(1x) Samsung 850 PRO (512GB) + (3x) 850 EVO (1TB/1TB/1TB) ::
:: INPUT
Logitech G413 Silver + G MX518 + Xbox One Controller (wireless) ::
:: PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 + CableMod Pro series (black/white) ::
:: CASE
Corsair Carbide Air 540 (silver, DEMCiflex intake filters) ::
:: FANS
(2x) Noctua NF-P14s redux + (1x) NF-P14r redux ::
deadite_9 is offline   Reply With Quote
Old Sep 5, 2019, 10:39 AM   #3
Athena
Radeon Volcanic Islands
 
Join Date: Sep 2003
Location: United States Paragon City
Posts: 3,822
Athena can beat 'Minesweeper' on any difficultyAthena can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

I will give that a shot. Thanks rep for you
__________________
"Those who hammer their guns into plows, will plow for those who do not."
~ Thomas Jefferson

Last edited by Athena : Sep 5, 2019 at 10:40 AM. Reason: edit
Athena is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Sep 5, 2019, 10:55 PM   #4
nutcrackr
OT Moderator
 
Join Date: Aug 2003
Location: Australia over the rainbow, way up high
Posts: 15,017
nutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single boundnutcrackr can leap small-ish buildings in a single bound


Default

The other option is to just put a shortcut for the browser and make the home page the specific page they need to open. You can change the icon to whatever you want.
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old Sep 8, 2019, 09:52 AM   #5
Ryo-Ohki
Cabbit
 
Join Date: Jan 2002
Location: France Masaki Shrine
Posts: 2,474
Ryo-Ohki is still being judged by the masses


Default

Just to add my 0.02 cent to nutcrackr's input, you can use Group Policy Preferences in User Settings to copy a file (in your case the shortcut) at a location of your choice on the user desktop.

Using something like %userprofile%\Desktop as a destination, so that the destination is correctly mapped to the desktop of the currently logged on user, would probably work.

As for the source you can put the shortcut into the NETLOGON share or a file server you know all users have access to.
__________________
If all else fails, just ARK the problem.
Ryo-Ohki is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Custome License Plate names. CurrentlyPissed Motoring 44 Nov 30, 2012 02:54 PM
Windows 7 shortcuts ebook - free download caveman-jim Operating Systems 1 Feb 26, 2010 09:33 AM
The ultimate 'God Mode' list: 39 secret Windows 7 shortcuts Encyclopedia_b Operating Systems 3 Feb 9, 2010 12:08 PM
is there any custome nforce drivers? ATiplayer General Hardware 3 Jul 8, 2004 11:20 AM
Custome game resolution queonda Off Topic Lounge 8 Dec 30, 2003 12:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:48 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink