Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » CATALYST Drivers
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

CATALYST Drivers Discussion and Technical support forum for AMD's Catalyst Drivers. Please put Linux-specific driver posts and Remote Wonder discussion in their respective forums.

"
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Feb 20, 2012, 08:11 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Burn
Radeon HD 7970
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada in my house
Posts: 857
Burn is still being judged by the masses


Default PowerTune & CrossfireX

using two 6970 and 12.2 pre cert. driver

Just started to play with the powertune sliders and my question is when CrossfireX is enabled the powertune slider of the 1st card is applied to the second card too ??

Because if i set powertune at 10% on the first card and i go in the second card overdrive tab and set it at 10% too it reset back to 0% when i click the apply button ..

is this normal ?
__________________
-Burn
see button on the left for system specs.


There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
Burn is offline   Reply With Quote
Old Feb 20, 2012, 08:52 PM   #2
caveman-jim
Retired
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 48,595
caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

it's per card, and you have to hit apply before you switch to the other card for the setting to stick.

so = card 1, set powertune +20% hit apply, select card 2, powertune +20%, hit apply. then begin your overclocking and gaming domination!
caveman-jim is offline   Reply With Quote
Old Feb 20, 2012, 10:32 PM   #3
Burn
Radeon HD 7970
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada in my house
Posts: 857
Burn is still being judged by the masses


Default

not working ...

set Card 1 at 10 % hit apply ....setting stick
switch to card 2 and set Card 2 at 10% Hit apply ..... Bam ! revert to 0 %
__________________
-Burn
see button on the left for system specs.


There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
Burn is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Feb 20, 2012, 11:02 PM   #4
caveman-jim
Retired
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 48,595
caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'caveman-jim once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

how odd. don't know why it's doing that, not normal behaviour.
caveman-jim is offline   Reply With Quote
Old Feb 21, 2012, 02:35 AM   #5
Skinner
tweaking for life.
 
Join Date: Jul 2000
Location: Netherlands Netherlands
Posts: 2,716
Skinner is still being judged by the masses


Default

I am having the same, I use a 3d proggy like furmark in a window to initiate the second GPU and so I can change the powersetting of that GPU.
__________________
Schieten op de beesten.
Skinner is offline   Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 09:28 PM   #6
DOXau
Random Lurker
 
Join Date: Dec 2008
Location: Australia Perth
Posts: 223
DOXau is still being judged by the masses


Default

Yeh 2nd card is inactive on the desktop by default, need to load a game/app etc then alt tab and change the settings for the 2nd card.
DOXau is offline   Reply With Quote
Old Feb 23, 2012, 09:00 AM   #7
Burn
Radeon HD 7970
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada in my house
Posts: 857
Burn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Yeh 2nd card is inactive on the desktop by default, need to load a game/app etc then alt tab and change the settings for the 2nd card.
Not very practical , it worked with the alt-tab trick now it's ok. Im at work now so i can't test it : i was just thinking that if you disable CF and then change both sliders and re-enable CF .. should work without a game/app running in the background , no ?. I mean when CF is disabled the second card is not disabled on the desktop.
__________________
-Burn
see button on the left for system specs.


There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
Burn is offline   Reply With Quote
Old Feb 24, 2012, 01:05 PM   #8
Roadking
Radeon HD 6850
 
Join Date: Feb 2011
Location: United States Arizona
Posts: 100
Roadking is still being judged by the masses


Default

This has happened to me several times. If I reinstall it usually fixes the problem. Dont know why this happens but reinstall seems to work
Roadking is offline   Reply With Quote
Old Feb 24, 2012, 01:45 PM   #9
Burn
Radeon HD 7970
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada in my house
Posts: 857
Burn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Roadking View Post
This has happened to me several times. If I reinstall it usually fixes the problem. Dont know why this happens but reinstall seems to work
i reverted to catalyst 12.1a + 12.1CAP3 because 12.2 pre cert driver give me Blue screens with battlefield 3 ( ultra ).

same behaviour is observed after a new Catalyst install after one pass with driver cleaner.
__________________
-Burn
see button on the left for system specs.


There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
Burn is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2012, 07:41 PM   #10
Burn
Radeon HD 7970
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada in my house
Posts: 857
Burn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Burn View Post
not working ...

set Card 1 at 10 % hit apply ....setting stick
switch to card 2 and set Card 2 at 10% Hit apply ..... Bam ! revert to 0 %

i finally found a fix for me : i disabled all instance of ULPS in the registry , my second card is now sitting at 250Mhz while idling ( instead of 0Mhz )and im able to adjust the powertune % and hit the apply button and it don't revert to 0 % anymore.

oh yeah . i disabled a power saving feature but hey .. a gaming rig is not to save power and i don't leave that thing on 24hrs/7 ... at least powerplay is still kick in ..
__________________
-Burn
see button on the left for system specs.


There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
Burn is offline   Reply With Quote
Old Apr 15, 2012, 03:08 PM   #11
Blín D'ñero
HD7970 crossfire
 
Join Date: Oct 2002
Location: Netherlands Netherlands
Posts: 1,812
Blín D'ñero is still being judged by the masses


Default

Yes that's a driver bug, discussed in the Sticky: AMD Catalyst 12.4 OpenCL 1.2 (8.960.0 March 15) Beta Driver ( 1 2 3 4) and particularly this post and comments before that.
__________________
Intel i7 2700K @ 4.8 Ghz | Zalman CPNS9900LED | Asus Maximus IV Extreme-Z | 16 GB Corsair Dominator GT CMT16GX3M4X2133C9 DDR3 | 2 x (Sapphire) AMD Radeon HD7970 (crossfire) | Creative X-Fi Titanium Fatality Pro | Corsair AX 1200W | 4 x WDC WD1002FAEX | Optiarc AD 5240S | Dell U3011 @ 2560x1600 | Steelseries 7G | Razer Imperator 2012 | Coolermaster Stacker STC T01 | Logitech Z-5500 | Sennheiser HD598 | Windows 7 Ultimate x64 SP1 |
Blín D'ñero is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powertune question nycdarkness General Radeon Discussion 2 Mar 29, 2011 02:36 PM
Using PowerTune settings in Reviews Performance Comparison caveman-jim General Radeon Discussion 3 Dec 15, 2010 11:56 AM
Hybrid CrossfireX and You... Talon_262 General Radeon Discussion 19 Nov 15, 2010 01:17 PM
The Witcher and CrossfireX... thedoug CATALYST Drivers 20 Mar 1, 2009 09:53 AM
CrossfireX? malik22 General Radeon Discussion 1 Nov 20, 2007 04:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:12 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink