Rage3D Discussion Area

Rage3D Discussion Area (http://www.rage3d.com/board/index.php)
-   General Hardware (http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?f=11)
-   -   RAID 0 setup to SATA setup (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33901930)

Fricfrac Sep 12, 2007 11:19 AM

RAID 0 setup to SATA setup
 
Hi all!

I currently have a RAID 0 setup. Last night, the RAID 0 failed. I’m really not sure why. I’m going to take a more in-depth look tonight when I get home to try and find out more.

The question I have is, if I want to switch over from a RAID 0 setup to a regular SATA setup (with two hard drives), is there anything I need to be on the look out for? I know I need to enter the BIOS to make a few changes but anything else I should keep an eye for? I have all of my important documents/files on my 1GB USB flash so I’m not to worried about saving any old data (if it can be saved at all).

The RAID 0 setup I had was fine and ran well but I don’t want to deal with the hassle of it failing. Not to mention I really don’t want a RAID 1 setup either.

Thanks for any help or input!

Jas420221 Sep 12, 2007 11:22 AM

Get another drive and backup the RAID0 to it.....thats how I did it. ;)

Umm you need to look out for nothing. You are going from 'complicated' to easy. Just disable the RAID in the bios and you are on your way (after a reformat of both drives and a reinstall of the OS of course).

Fricfrac Sep 12, 2007 11:29 AM

Ahhh doesn't sound to bad at all. Thanks for the input Jas420221! :)

ukHazard Sep 12, 2007 11:54 AM

All these RAID problems... I think I'll use RAID 5 in my next rig. My current only supports 2 SATA channels, but I have 3 Raptors. Two of them were a cheap acquisition from work ($free) :D


All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright 1998-2011 Rage3D.com