Rage3D Discussion Area

Rage3D Discussion Area (http://www.rage3d.com/board/index.php)
-   Radeon Tweaking, Modding, and Overclocking (http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?f=22)
-   -   New X800 Pro -> XT Mod! Try it... (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33766704)

Uller Jun 28, 2004 02:09 AM

New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Not another fake soft-mod, but a new and easy way to unlock those damn unlockable X800 Pro vivos with the XT Core and 1.6ns ram.

You have to use a different XT Bios, the guy who did it first used the one from Gigabyte, because the Sapphire X800 XT Bios didn't have the correct size!
Get it here:
http://www.station-drivers.com/page/atidriv%20bios.htm

Now flash it onto your Vivo with 1.6ns Speed, load up Windows, restart when you are asked to do, and voilŠ, enjoy your 16 pipe-monster!

It will only work with this bios, the Sapphire X800 XT bios out on the web won't work!

ants Jun 28, 2004 02:54 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
holy sh1t. someone try it!

lohthx1r Jun 28, 2004 03:55 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
You mean no HardMOD is required ???

Uller Jun 28, 2004 03:59 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
YES, no hardware mod is required!

Come on people, try it!

Brama Jun 28, 2004 04:14 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Also people with connected lasercut and still 12 pipes can try this bios to see if it unlocks last 4 pipes.

Please report results!

Bye,

Mao

stinger32 Jun 28, 2004 04:31 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
can any1 try this for gs what are you waiting for.

ants Jun 28, 2004 05:23 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
someone with an X800Pro try it!

Kibid Jun 28, 2004 06:07 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
I would try it, but which of the bios's do I use? I see one listed at 500 for the core clock, but the XT's core clock is 520..

Uller Jun 28, 2004 06:12 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
http://tw.giga-byte.com/Download/Dow...80x256v_f1.exe

This is the direct link to the bios!

Kibid Jun 28, 2004 06:19 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
thanks uller, i'll download it and try it out right now (goes to hook up floppy drive again).. for the record i'll be trying with my Visontek x800pro which overclocks well past XT PE spec

Broken Hope Jun 28, 2004 06:40 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Quote:

Originally Posted by Kibid
thanks uller, i'll download it and try it out right now (goes to hook up floppy drive again).. for the record i'll be trying with my Visontek x800pro which overclocks well past XT PE spec

I would advise you NOT to flash a standard pro with this bios, the VIVO boards are different, they don't have the laser cut, they don't have the pipes disabled in hardware, just locked out in the bios.

You may end up screwing up your card.

figs Jun 28, 2004 07:37 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
wots the price difference between x800 pro normail and vivo?

Broken Hope Jun 28, 2004 07:40 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Quote:

Originally Posted by figs
wots the price difference between x800 pro normail and vivo?

Almost nothing, my Club3D VIVO from www.overclockers.co.uk was £305 which is about going rate for a pro anyway.

ants Jun 28, 2004 07:41 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
yer what figs said, whats the difference?

stinger32 Jun 28, 2004 07:42 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Broken hope---> have you tried to mods your club3d vivo to xt?

Broken Hope Jun 28, 2004 07:45 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Quote:

Originally Posted by stinger32
Broken hope---> have you tried to mods your club3d vivo to xt?

Not yet, stuck at work, need to test if the mem will hit 560 also, had it at 520 along with the core, so I'm thinking it should be okay. Won't know for a while.

figs Jun 28, 2004 07:46 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Quote:

Originally Posted by Broken Hope
Almost nothing, my Club3D VIVO from www.overclockers.co.uk was £305 which is about going rate for a pro anyway.

ok, so wots the difference between the two cards? one obviously has vivo, but naything else?

stinger32 Jun 28, 2004 07:48 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
but it is 1,6ns mem and no lasercut on the bridges on club3d VIVO?

Broken Hope Jun 28, 2004 07:49 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Quote:

Originally Posted by stinger32
but it is 1,6ns mem and no lasercut on the bridges on club3d VIVO?

I've not had the heatsink off but yes it has the 1.6ns memory and says XT on the heatsink sticker.

Kibid Jun 28, 2004 08:12 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
no dice, the flash didn't work..prolly because it's not a vivo. Worth the try though. Didn't ruin the card, just simply flashed back to the original bios.

Codeman05 Jun 28, 2004 08:15 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
ok well my pro has the vivo, theater rage chip, and the 1.6ns ddr3...so I'm about to get this a shot. Wish me luck :D

highpingdrifter Jun 28, 2004 08:27 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
did it work ?

Brama Jun 28, 2004 08:28 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Dear kibid please explain better.

What card do you have?
Serials of GPU?
Did you join the lasercut with conductive paint?

The flash goes well but you don't have 16 pipes or the flash itself goes wrong?

Thanks,


Mao

Codeman05 Jun 28, 2004 08:38 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
no, the flash worked, but it looks like ati tool is saying only 12 active pipelines still

heres the code on my core:
R420
215RADCGA11F
GB8843.1
0418AA
The card also has 1.6ns Samsung memory and the Theater Rage chip

Damn I'm a little disappoited now, figured I'd have a pretty good chance with this card getting it to work

Brama Jun 28, 2004 08:47 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Codeman, which flasher do you use?

It seems that a polish guy was able to unlock using the flashrom 237 with these options: flashrom -p 0 biosname -f

Someone with a normal pro card already modded by conductive paint with no success (still 12 pipes) can try to flash this gigabyte bios and see if it enables 16 pipes?

Bye,

Mao

Brama Jun 28, 2004 08:50 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
Here the link if someone is able to understand polish

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id...0ab4ce99a3b974

Codeman05 Jun 28, 2004 08:52 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
I used the gigabyte flash tool. will Flashrom flash a bios "r8****.f1"
I wasn't sure that it could handle that extension...if it does, let me know and I'll try that.

Quote:

Originally Posted by Brama
Someone with a normal pro card already modded by conductive paint with no success (still 12 pipes) can try to flash this gigabyte bios and see if it enables 16 pipes?

I don't see why not, but I'm not sure. I tried the hardmod, and it didn't work

Codeman05 Jun 28, 2004 09:09 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
looks like he used a differant bios...thats what he linked to anyway.
ATI.X800XT.256MB.Samsung.Rev.01

I have no idea what that page says lmao

Maybe I'll try that bios

EDIT: NM, I think he says that one didn't work so he tried the gigabyte bios

Brama Jun 28, 2004 09:14 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
I don't read polish but logically it seems that the author tried first the xt samsung bios with only cosmetic and overclock results (still 12 pipes) and after flashed the gigabyte bios that unlocked the last 4 pipes.

You can rename the suffix of gigabyte bios in .bin or whatever you like.

After you can try to flash with the parameters that polish article suggests.

Bye,

Codeman05 Jun 28, 2004 09:15 AM

Re: New X800 Pro -> XT Mod! Try it...
 
sounds good, I'll give it another go


All times are GMT -5. The time now is 01:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com